Zlata knjiga življenja

Kdor upravlja s tem znanjem, upravlja s prihodnostjo – V Zlati knjigi življenja nas avtorica vodi do življenjskih spoznanj, ki so resnično revolucionarna, obenem pa tako logična in razumljiva, da se samo po sebi postavlja vprašanje, zakaj nam tega že prej niso povedali. Knjiga ponuja tudi povsem drugačen pogled na aktualne teme, kot so izgorelost, stres, depresija, anksioznost, podzavest, vzorci in travme iz otroštva, nasilje.

Zlata knjiga življenja 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

39.90

7 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Zlata knjiga življenja 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Zlata knjiga življenja 6

Opis

Kdor upravlja s tem znanjem, upravlja s prihodnostjo

V Zlati knjigi življenja nas avtorica vodi do življenjskih spoznanj, ki so resnično revolucionarna, obenem pa tako logična in razumljiva, da se samo po sebi postavlja vprašanje, zakaj nam tega že prej niso povedali. Knjiga ponuja tudi povsem drugačen pogled na aktualne teme, kot so izgorelost, stres, depresija, anksioznost, podzavest, vzorci in travme iz otroštva, nasilje.

Oddahnemo si ob spoznanju, da imamo vse vzvode moči za svoje počutje v svojih rokah in da ni nobene potrebe po obupovanju zaradi občutkov negotovosti in nemoči.

VEČ O KNJIGI – AVTORIČINE BESEDE:

Zakaj se nam dogajajo težke stvari, je bilo vprašanje, ki je nenehno zaposlovalo moj um. Še posebej vztrajno je terjalo odgovore po letu 1992. Takrat je moja starejša sestra, ki mi je bila v marsičem vzornica, nenadoma hudo zbolela. V šestih mesecih je umrla, stara šele 37 let. Bila je mamica treh otrok. Ob njeni smrti najmlajši še ni dopolnil dveh let. Ko se nekaj tako hudega zgodi, imamo dve možnosti. Lahko si dopovedujemo, da tako pač je – da je življenje prekleto kruto, naša usoda pa strašljivo negotova in neusmiljena. Ampak na ta način se dokončno vdamo.

Lahko pa se v iskanju odrešitve oklenemo spoznanja, da ne gre za krutost življenja, ampak za univerzalno zakonitost, po kateri ima vse svoj vzrok in posledico. Resda tudi s tem ne moremo več spremeniti tistega, kar se je zgodilo, dobimo pa odgovor, zakaj se je zgodilo. In ko poznamo vzrok, nas to osvobodi uničujočega strahu pred negotovo prihodnostjo. Zavedamo se, da je možno v podobnih okoliščinah ravnati drugače in si s spremenjenimi odzivi ustvariti drugačen izid.

Danes, po več kot tridesetih letih raziskovanja, vem, zakaj se nam dogajajo hude stvari. Ne dogajajo se nam, ker je življenje pekel na zemlji ali ker je z njimi tlakovana pot do sreče ali ker smo si jih prislužili v tem ali prejšnjih življenjih ali ker gre za lekcije, ki jih moramo osvojiti, ali ker se je nekdo v našem imenu odločil, da so v naše največje dobro. Sploh ne gre za to. Dogajajo se nam, ker preslabo poznamo sebe in univerzalne zakonitosti življenja. Ne razumemo ustvarjalne (ali razdiralne) moči svojih misli, ne zavedamo se svoje vibracijske uglašenosti in ne poznamo učinkov univerzalnih zakonitosti življenja, po katerih se odvija partija, ki jo igramo z življenjem.

Spoznanja, do katerih sem prišla, so resnično revolucionarna, obenem pa tako logična, smiselna in življenjsko pomembna, da bi se o njih morali učiti že v šoli. Ker jih v šolah ne učijo, sem jih razložila v Zlati knjigi življenja. Danes zagotovo vem:

  • Da obstajajo univerzalne zakonitosti življenja, zaradi katerih življenje ni niti pravično niti krivično, temveč je nepristransko in predvidljivo.
  • Da nas v življenju vodi devet temeljnih želja, ki nas motivirajo za devet temeljnih ravnanj skozi zaporedje devetih življenjskih korakov.
  • Da težkih čustev ne čutimo zaradi dogodkov, okoliščin ali drugih ljudi, ampak zaradi pomena, ki jim ga pripisujemo.
  • Da nas nihče, razen nas samih, ne more niti osrečiti niti onesrečiti.
  • Da je nesmiselno v življenju iskati smisel, temveč ga je smiselno življenju dajati.

 

Zavedam se, da nikomur ne morem spremeniti življenja, zato si ne delam utvar, da ga bom z Zlato knjigo življenja komurkoli, ne glede na to, kako trdno stojim za vsem v njej. Svoje življenje si namreč lahko spremeni izključno in samo vsak sam. Si pa zelo želim, da bi vam bila knjiga s svojimi spoznanji v pomoč pri opuščanju vseh prepričanj, ki vas navdajajo z občutki negotovosti, nemoči in strahu. Želim si, da bi vam pomagala ponotranjiti védenje, zakaj sami upravljate s svojo prihodnostjo. Da bi vam bila v oporo, ko bo prišel čas, da najpomembnejša teoretična spoznanja spravite v vsakodnevno prakso.

V knjigi sem za vas, drage bralke in dragi bralci, ustvarila Izaka, mojega iskrivega sogovornika. On je tisti, ki sprašuje tudi v vašem imenu. Pooseblja vaš raziskovalni um in vaše kritično razmišljanje. Ne popusti in vrta dalje, če z mojimi odgovori ni zadovoljen. Tisti je, ki za vas postavlja številna, tudi najgloblja vprašanja o vsem v življenju, tudi o stvareh, ki so dolgo veljale za neizpodbitne resnice, o katerih se ne dvomi. Postavlja vprašanja, ki so nekoč vznemirjala mene, in vprašanja, na katera danes odgovarjam svojim strankam na svetovanjih, udeležencem mojih predavanj in seminarjev ter študentom v moji šoli.

Zlata knjiga življenja ima štiri vsebinske sklope. Prvi del prinaša pomembna spoznanja o tem, kdo smo in kako delujemo. Na preprost način pojasnjuje, kako so med seboj povezani telo, um in vibracija ter kakšna je njihova nepogrešljiva vloga pri našem doživljanju sebe in življenja. Med drugim boste izvedeli, kaj sproža naše misli; zakaj nam nihče ne more vsiliti svojih misli; zakaj čutimo, kar čutimo, ker mislimo, kar mislimo; ali smo res ujetniki svoje podzavesti; kako razumeti svobodno voljo. In najpomembneje, izvedeli boste za svojo vibracijsko naravo in za vpliv, ki ga imajo misli na vašo vibracijsko uglašenost in s tem posledično na vašo življenjsko realnost.

V drugem delu so razloženi učinki treh univerzalnih zakonov življenja: Zakona pozornosti, Zakona uglašenosti in Zakona dvojnosti. Zaradi teh treh zakonov je življenje nepristransko in predvidljivo. V predvidljivosti življenja je bistvo naše svobode. Kajti pojem svobode ni, da lahko počnemo, kar nam je všeč in nam ustreza. Resnično svobodni smo, ko smo zmožni vnaprej predvideti, kam nas vodi naše ravnanje in na podlagi predvidevanja pravočasno spremeniti tok dogodkov, ko ne gre v pravo smer. Zaradi učinkov teh treh zakonov, ki jih ni možno izključiti, se naše življenje nenehno odvija po vnaprej pripravljenem scenariju. Ta je vedno odraz naše preteklosti, v kolikšni meri bo postal naša prihodnost, pa je odvisno od naših sedanjih odzivov.

Tretji del zaokroža prva dva. V njem boste izvedeli, da so nam vsem na voljo podatki, kako bi se odvijalo naše osebno življenje, če bi ves čas ohranjali podoben pogled na podobne okoliščine. Izvedeli boste, da nas vse v življenju vodi istih devet temeljnih želja. Vsi se želimo počutiti svobodne, navdahnjene, ustvarjalne, podprte, usposobljene, uveljavljene, cenjene, varne in neodvisne.

Vsaka od teh želja nas motivira za določeno ravnanje. Izvedeli boste, kako lahko izkoristite moč svojih misli in učinke univerzalnih zakonitosti življenja, da se boste brez občutka izgube razbremenili stvari, ki so se izpele; da boste živeli v odnosih, ki vas bodo navdihovali; da boste ustvarjalni glede svojih ciljev; da boste verjeli vase; da se boste uspešno lotili svojih izzivov; da si boste pridobili dobrine za svoj želeni življenjski slog; da si boste s svojimi dosežki pridobili ugled in veljavo; da si boste s svojimi prihodki zagotovili varnost in preskrbljenost ter da si boste z učinki vloženega dela znali povečati svojo neodvisnost. Dobili boste tudi povsem drugačen pogled na aktualne teme, kot so telesno in duševno zdravje, izgorelost, stres, depresija, strahovi, anksioznost, podzavest, vzorci in travme iz otroštva, nasilje. Lahko si boste oddahnili ob spoznanju, da imate vse vzvode moči za svoje počutje v svojih rokah in da ni nobene potrebe po obupovanju zaradi občutkov negotovosti in nemoči.

V četrtem delu je na nekaj primerih iz moje svetovalne prakse prikazano, kako si lahko z novim znanjem konkretno pomagamo v zahtevnih življenjskih situacijah, kot so težave v družini, v partnerskih odnosih, na delu, zaradi kroničnih bolečin, hude bolezni, zasvojenosti ali ko ne vidimo več smisla v življenju.

Želim si, da bi ob branju Zlate knjige življenja tudi vi prišli do zaključka, da je življenje preprosto enostavno – da se vse spremeni, ko spremenimo pogled na vse. Vesela bom, če bo postala vaš učbenik življenjeslovja, če vam bo služila kot osebni vodnik skozi življenje in če boste z njo dobili napotke, s katerimi boste zaživeli lažje, brez strahu, predvsem pa ustvarjalno, osmišljeno in izpolnjujoče. Naj vam prinese čim več olajšanja in veliko veselja ob spoznanju, zakaj in kako lahko z znanjem iz knjige sami upravljate s svojo prihodnostjo.

O AVTORICI:

Mateja Kunc je univ.dipl.ekon. Djotiš svetovalka in učiteljica, motivacijska terapevtka, mentorica, predavateljica avtorica in menedžerka.

Dodatno

Zlata knjiga življenja 7Lastnosti

avtor

format

23,0 x 16,5 cm

isbn

9789619639900

leto-izida

2023

st-strani

576 strani

vezava

Trda vezava