DMT: Duhovna molekula

Revolucionarna medicinska raziskava o biološki podlagi obsmrtnih in mističnih izkustev. Med letoma 1990 in 1995 je dr. Rick Strassman, ki je pridobil soglasje Ameriškega urada za boj proti drogam, na Univerzi v Novi Mehiki izvajal raziskave, pri katerih je šestdesetim prostovoljcem vbrizgal DMT, enega najmočnejših znanih psihedelikov.

DMT: Duhovna molekula 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 28.00€.Current price is: 27.00€.

7 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • DMT: Duhovna molekula 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

DMT: Duhovna molekula 6

Opis

Revolucionarna medicinska raziskava o biološki podlagi obsmrtnih in mističnih izkustev.

Med letoma 1990 in 1995 je dr. Rick Strassman, ki je pridobil soglasje Ameriškega urada za boj proti drogam, na Univerzi v Novi Mehiki izvajal raziskave, pri katerih je šestdesetim prostovoljcem vbrizgal DMT, enega najmočnejših znanih psihedelikov.


Njihovo doživljanje droge, ki ga v knjigi podrobno opiše, predstavlja izjemno zanimivo analizo človeškega uma in terapevtskega potenciala psihedelikov.

PRELISTAJ KNJIGO >>


DMT – kemikalija, ki jo pridobivamo iz rastlin in jo proizvajajo tudi človeški možgani – je večini prinašala obsmrtna in mistična doživetja.

Mnogi prostovoljci so z vso gotovostjo poročali o srečanjih z inteligentnimi entitetami, ki niso ljudje, temveč večinoma »Nezemljani«. Za skoraj vse udeležence so bila ta srečanja najgloblje izkustvo njihovega življenja.


Strassman v svojih raziskavah povezuje DMT s češeriko, ki jo je René Descartes imenoval sedež duše in v kateri se po hindujski tradiciji nahaja sedma čakra.

Drzno postavi domnevo, da DMT, ki ga češerika izloča naravno, pomaga pri prehajanju duše v telo in iz njega, zato je neločljiv del izkustva rojstva in smrti, pa tudi najvišjih stanj meditacije ter celo spolne transcendence. Prepričan je tudi, da nepravilno izločanje DMT-ja sproži izkušnjo ugrabitve Nezemljanov.

Ob preudarni uporabi bi DMT lahko pripomogel k izjemnemu napredku v znanstvenem raziskovanju najbolj mističnih pokrajin človeškega uma in duše.


Iz knjige:

Dimetiltriptamin oziroma DMT v tej knjigi igra glavno vlogo. »Duhovna« molekula je v kemijskem smislu enostavna, vendar ponuja dostop do osupljivih in nepričakovanih videnj, misli in občutkov. Na stežaj odpira vrata v svetove onkraj naše domišljije.

Osupljivo je, da tako enostavna kemikalija, kot je DMT, ponuja dostop do raznolikih doživetij, ki segajo od blago dramatičnih do pretresljivih, od skrajne groze do neznosne blaženosti, od duhovnih spoznanj do srečanj z Nezemljani, od srečanja s smrtjo in ponovnega rojstva do razsvetljenja.

Prav tako zanimivo je vprašanje, zakaj je narava – ali bog – DMT ustvarila. Kakšno biološko ali evolucijsko prednost imajo rastline ali živali, ki proizvajajo duhovno molekulo?

Če drži, da se DMT izloča v posebej stresnih trenutkih v našem življenju, ali je to zgolj naključje ali se dogaja namenoma – in če drži slednje, s kakšnim namenom?


»To knjigo bi moral prebrati vsakdo, ki ga zanimajo um, filozofija, narava resničnosti in duhovnost. Vodilni svetovni strokovnjak za DMT je ustvaril mojstrovino, s katero bralca vešče vodi do osupljivih odkritij o naravi vesolja, ki se razkrije, ko DMT odklene njegova vrata.«
– Dr. Karl Jansen

»Strassman je s svojimi pomembnimi raziskavami veliko prispeval k zavesti, da živimo v večrazsežnem vesolju, veliko kompleksnejšem in zanimivejšem od tistega, ki nam ga kažejo znanstvene teorije. Izjemno pomembno je, da se soočimo s posledicami tega odkritja, saj nam imajo veliko povedati o tem, kdo smo in zakaj smo tu.«
– John Mack


Rick Strassman živi v Gallupu v Novi Mehiki, kot izredni profesor pa je zaposlen na medicinski fakulteti Univerze v Novi Mehiki. Rodil se je v Los Angelesu, študiral na kolidžu Pomona na stanfordski univerzi in nadaljeval študij na Medicinski fakulteti Alberta Einsteina na Univerzi Yeshiva. Pripravništvo iz psihiatrije je opravil na Univerzi v Kaliforniji v Davisu ter iz psihofarmakologije na Univerzi v Kaliforniji v San Diegu. Izvedel je prve raziskave halucinogenih drog na ljudeh v ZDA v svoji generaciji.

Dodatno

DMT: Duhovna molekula 7Lastnosti

avtor
format 15,7 x 23,5 cm
isbn 9789617129380
leto-izida 2022
proizvajalec
st-strani 367 strani
vezava Mehka vezava