Beremo

Kako uporabljati afirmacije

Kako uporabljati afirmacije 1

Afirmacija je, zelo preprosto, nekaj, kar izrečemo ali pomislimo. Velik del tistega, kar si ljudje običajno pravimo in o čemer razmišljamo, je slabega in ne ustvarja dobrih izkustev. Če si želite svoje življenje ozdraviti, morate razmišljanje in govorjenje naravnati po pozitivnih vzorcih.  Afirmacija odpre vrata. Je začetna točka na poti spremembe.
Sleherna vaša misel ali izrečena beseda je afirmacija. Afirmacije uporabljate v slehernem trenutku, pa če se tega zavedate ali ne. Z vsako mislijo potrjujete in ustvarjate svoje življenjske izkušnje.

Nekateri ljudje pravijo, da “afirmacije ne delujejo” (kar je že afirmacija), kadar hočejo s tem povedati, da ne vedo, kako naj jih prav uporabljajo. Včasih ljudje izrečejo svoje afirmacije enkrat v dnevu, preostali čas pa se pritožujejo. Če jih uporabljamo tako, bodo učinkovale šele zelo dolgoročno.

Izrekanje afirmacije pa je le del procesa. Kar počnete preostanek dneva in noči, je pomembnejše. Skrivnost hitrega in trajnega uspeha afirmacij je priprava okoliščin, v katerih lahko odženejo. So namreč kakor semena, posejana v zemljo.

Zatorej mislite zadovoljne misli. Samo to je potrebno. In je izvedljivo.

Pomembno je, da afirmacije vedno izrekate v sedanjiku.
Vsaka misel šteje. Vsaka pozitivna misel v vaše življenje prinaša dobro.

Louise L. Hay, povzeto po knjigi Izkusite blaginjo v tem trenutku