Krošnjarji z boleznijo

Kako farmacevtske velikanke delajo iz nas bolnike Pred tridesetimi leti je Henry Gadsen, takratni šef farmacevtskega giganta Merck izrazil, da že dolgo sanja o tem, kako bi bilo izdelovati medikamente za zdrave in ne le za bolne. Danes so se sanje pokojnega Henryja Gadsena uresničile. Globalne farmacevtske družbe, ki jim

Krošnjarji z boleznijo 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 21.90€.Current price is: 20.80€.

7 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Krošnjarji z boleznijo 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Krošnjarji z boleznijo 3

Opis

Kako farmacevtske velikanke delajo iz nas bolnike

Pred tridesetimi leti je Henry Gadsen, takratni šef farmacevtskega giganta Merck izrazil, da že dolgo sanja o tem, kako bi bilo izdelovati medikamente za zdrave in ne le za bolne. Danes so se sanje pokojnega Henryja Gadsena uresničile.
Globalne farmacevtske družbe, ki jim gre zasluga za to, da rešujejo življenja in manjšajo trpljenje, se ne zadovoljujejo več s poslanstvom, ki je namenjeno zgolj bolnikom.
Njihove marketinške strategije dopovedujejo zdravim in čilim ljudem, da so bolni, »strah zbujajoča bolezenska stanja« pa jim prinašajo obilne zaslužke.

Dandanes farmacevtska podjetja uporabljajo svoj prevladujoči vpliv v medicini, da plasirajo na trg strah, kajti ta jim omogoča, da uveljavljajo novo definicijo človeške bolezni. V zavezništvu z zdravniki, ki so s firmami v prijateljsko-poslovnih odnosih, in z združenji bolnikov, katere sponzorira, vsemogočni farmacevtski industriji uspeva vse bolj na široko opredeljevati definicije bolezni in s tem širiti tržišča za svoje droge.

Knjiga Krošnjarji z boleznijo s prepričljivo jasnostjo razkriva, kako postajajo kolcaji vsakodnevnega življenja na lepem duševne motnje, tegobice, kakšrne imamo vsi, pa se spreminjajo v strašljivo »nezdravost«.

Ray Monihan je eden prominentnih medicinskih avtorjev z objavami v najuglednejših medicinskih revijah, kakršne so The British Medical Journal, Lancet in New England Journal of Medicine. Alan Cassels je kanadski raziskovalec in publicist, ki se ukvarja z zdravstveno politiko medikamentalizacije.

Dodatno

Krošnjarji z boleznijo 4Lastnosti

Teža 0.38 kg
avtor

,

leto-izida

2010

format

15,5 x 23,5 cm

st-strani

220 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789616468572

proizvajalec