Narava zdravi s hrano 2

Knjiga Narava zdravi s hrano 2 je namenjena vsem, ki se sprašujejo, kako kuhati zdravo, saj je zbirka receptov s hladno stiskanim oljem in veliko zelenjave. V uvodnem delu so povzeta priporočila, lahkega vegetarijanskega prehranjevanja, ki so bila bolj obsežno predstavljena v knjigi Narava zdravi s hrano. V novi knjigi avtorice

Narava zdravi s hrano 2 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 24.00€.Current price is: 22.80€.

6 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Narava zdravi s hrano 2 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Narava zdravi s hrano 2 3

Opis

Knjiga Narava zdravi s hrano 2 je namenjena vsem, ki se sprašujejo, kako kuhati zdravo, saj je zbirka receptov s hladno stiskanim oljem in veliko zelenjave. V uvodnem delu so povzeta priporočila, lahkega vegetarijanskega prehranjevanja, ki so bila bolj obsežno predstavljena v knjigi Narava zdravi s hrano.

V novi knjigi avtorice Polone Kresal Bizaj so še poletni in zimski jedilniki, koristna poglavja o tem, kako se držati začrtane diete tudi, kadar jeste v gostilni ali pri prijateljih; najobsežnejši del knjige pa je namenjen receptom za pripravo zdravih obrokov za eno osebo.
Recepti so namenjeni vsem, ki bi se radi izognili tradicionalni slovenski in evropski kuhinji z obilo mesa, cvrtja in ostrih začimb, pa vendar uporabljali predvsem domača živila in uživali znane okuse. Veliko predstavljenih receptov izhaja iz njih, vendar so prirejeni in tako veliko blažji.

Avtor diete mag. Petar Papuga, dr. medicine, je v njej združil stara znanja in dognanja sodobnih nutricistov.

Knjiga ponuja številne nove recepte. Kot osnovo zanje je avtorica uporabila vsakodnevne slovenske jedi – od kruha do palačink, od štrukljev do testenin in pic. Ohranila je domača imena jedi, recepte pa priredila tako, da zadoščajo za obrok ene same osebe.
Za pripravo večine jedi z uporabila živila, ki jih kupimo v domači trgovini: polnovredna žita, stročnice in izdelke iz njih, hladno stiskano olje in seveda vseh vrst domačega sadja in zelenjave. Med njimi so (posebej označeni) recepti za pripravo jedi brez glutena in jajc, z naravnimi sladili, sladkih jedi brez mleka, izboljšanih s hladno stiskanimi olji, z oreški ali semeni, več deset receptov za pripravo tofuja…

Dodatno

Narava zdravi s hrano 2 4Lastnosti

Teža 0.42 kg
avtor

leto-izida

2013

format

15,0 x 21,0 cm

st-strani

261 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789616804837

proizvajalec