Poznavanje rastlinskih učinkovin in zavedanje, da nas narava zdravi prijetno, nas očarata z dejstvom, da je iz najpreprostejših živil mogoče pripraviti obilo zdravilnih jedi. Ko ugotovimo, kaj vsebuje hrana, in razumemo njeno delovanje na telo, da (p)ostane zdravo, stopimo v kuhinjo in si pripravimo zdravilo.
Spoznajte, da hrana najbolj in najbolje vpliva na sposobnost, da ozdravimo;
Zabavni in okusni recepti, ciljno usmerjeni na mnoge današnje kronične bolezni;
Pomoč pri težavah s prebavo, boleznih srca in obtočil, težavah z odpornostjo in živčevjem, obolenjih sklepov in kože
Dale Pinnock, prvi zdravilni kuhar v Združenem kraljestvu, pojasnjuje, da zdravilna moč hrane sega dlje od vitaminov in mineralov, saj vsebuje veliko kompleksnejšo in čudežno skupino bioloških spojin – fitokemikalije. Razloži nam, da delujejo podobno kot zdravilne rastline in celo farmacevtska zdravila, le da brez stranskih učinkov.