Narava zdravi s hrano

Knjiga nas strokovno, vendar v vsem razumljivem jeziku uči, kako si bomo z izbiro prave hrane olajšali življenje in pomagali povrniti svoje zdravje. V njej avtorica predstavlja dieto, ki je nastala v Sloveniji. Oblikoval jo je mag. Petar Papuga, dr. med., v njej je upošteval stara znanja in dognanja sodobnih

Narava zdravi s hrano 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 19.95€.Current price is: 18.95€.

7 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Narava zdravi s hrano 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Narava zdravi s hrano 3

Opis

Knjiga nas strokovno, vendar v vsem razumljivem jeziku uči, kako si bomo z izbiro prave hrane olajšali življenje in pomagali povrniti svoje zdravje. V njej avtorica predstavlja dieto, ki je nastala v Sloveniji. Oblikoval jo je mag. Petar Papuga, dr. med., v njej je upošteval stara znanja in dognanja sodobnih nutricistov.

Knjiga Naravna zdravi s hrano v prvi tretjini predstavlja osnove zdrave prehrane in vplive hrane na naše zdravje. Obširen uvodni del je namenjen predvsem tistim, ki bi radi z zdravo prehrano uredili svojo prebavo- trajno zaprtje, kolike – in telesno težo, osebam, ki so zbolele za boleznimi neznanega ali delno pojasnjenega izvora in bolnikom z multiplo sklerozo.
Temu slede recepti za pripravo okusnih zdravih obrokov, ki so namenjeni vsem, ki bi hoteli skuhati lahek in zdrav obrok: svojcem obolelih, skrbnim gospodinjam, vegetarijancem, gostincem, kuhinjam v vrtcih in šolah, bolnišnicah in domovih za ostarele …

Naravna zdravi s hrano ponuja več kot 160 receptov za pripravo okusnih zdravih jedi z uporabo hranil, ki jih kupimo v domači trgovini, za pripravo jedi brez glutena in jajc, z naravnimi sladili, sladkih jedi brez mleka, izboljšanih s hladno stiskanimi olji, z oreški ali semeni, več kot deset receptov za pripravo tofuja …

Desetina knjige je namenjena predvsem bolnikom z multiplo sklerozo, v njej je tudi zapis o sedmih letih življenja z dieto in multiplo sklerozo avtorice knjige.

Bralci in uredništva domačih spletnih strani ter tiskanih revij že vrst let izbirajo Sončno osebnost in Sončno knjigo leta. Knjiga Naravna zdravi s hrano je med desetimi predlaganimi za Sončno knjigo leta 2008 dosegla drugo mesto.

Iz vsebine

Hrana kot zdravilo

Živila, ki …
… krepijo srce: polnozrnata žita, pšenica, koruza, proso; beluši, ohrovt, regrat, endivija, alfa-alfa kalčki; lubenice, breskve, maline, jagode, češnje, slive, fige; leča, soja.
… pospešujejo delovanje ledvic: češnje, breskve, lubenice, melone; peteršilj, zelena.
… so priporočljiva pri splošni slabosti in slabem teku: češnje, tofu, dateljni; pelin, ingver in rožmarin.
… pospešujejo krvni obtok: koriander, kivi, breskve.

Včasih nas nekatere aktivnosti močno utrudijo – pred dnevnim počitkom popijemo kozarec pijače in zbudili se bomo veliko bolj spočiti

Prosena kaša s korenjem

Potrebujemo: deciliter prosene kaše, dva velika korenčka, žlico oliv, žličko peteršilja ali drobnjaka, sol in žlico hladno stiskanega olja.
Kašo operemo in kuhamo v 3 decilitrih vode. Korenje narežemo na koščke in dodamo kaši. Kuhamo 15 minut. Ko se jed malo ohladi, dodamo dve žlici drobno narezanih izkoščičenih oliv in nasekljan peteršilj ali drobnjak. Solimo in zmešamo z žlico hladno stiskanega olja.

Dodatno

Narava zdravi s hrano 4Lastnosti

Teža 0.42 kg
avtor

leto-izida

2008

format

14,8 x 21,0 cm

st-strani

136 strani

vezava

Trda vezava

isbn

9789619180532

proizvajalec