Nova zemlja, prebujeno in zavestno življenje

Vsaka knjiga Eckharta Tolla popelje bralca skozi edinstveno popotovanje, ki se lahko spremeni v globoko segajočo izkušnjo. Avtor je že s svojo predhodno svetovno uspešnico ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek navdihnil tisoče bralcev, da se usmerijo na pot spoznavanja sebe in svojega mesta v svetu, v knjigi Nova

Nova zemlja, prebujeno in zavestno življenje 2

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 29.90€.Current price is: 28.50€.

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Nova zemlja, prebujeno in zavestno življenje 3 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Nova zemlja, prebujeno in zavestno življenje 4

Opis

Vsaka knjiga Eckharta Tolla popelje bralca skozi edinstveno popotovanje, ki se lahko spremeni v globoko segajočo izkušnjo. Avtor je že s svojo predhodno svetovno uspešnico ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek navdihnil tisoče bralcev, da se usmerijo na pot spoznavanja sebe in svojega mesta v svetu, v knjigi Nova zemlja pa do sedaj zapisana izhodišča še razširja.

Bralca popelje k spoznanju, da je za samouresničenje odločilno preseganje na egu temelječega stanja zavesti. To nastopi, ko ozavestimo svojo pravo naravo in spoznamo svoje notranje Bitje. To stanje zavesti različni nauki in filozofije imenujejo razsvetljenje, odrešenje, prenehanje trpljenja, osvoboditev ali prebujenje.

Knjiga je napisana v obliki krajših tematskih zapisov oziroma neke vrste meditacij, ki se dotaknejo vseh pomembnih vprašanj ega in predstavi celo vrsto izvrstnih, podrobnih ponazoritev, kako ga preseči. Ego ustvarja ločenost, posledice ločenosti pa so trpljenje, nevednost, iluzije, jeza, sovražnost, nemir, stremljenje po moči, pohlep, prestiž, nezadovoljstvo in številne druge oblike negativnih stanj.

Zaradi ega trpimo ujeti v lastnem navideznem življenju. Živimo za včeraj (obremenjujemo se s tem, kaj in kako smo storili), živimo za jutri (skrbi nas, kako bo) in se v takšnem stanju ne zavedamo svojega pravega bistva. Knjiga Nova zemlja odvija klobčič egovih teženj in taktik in nazorno pojasnjuje, kako in zakaj sta iz ega izhajajoče mišljenje ter ravnanje neharmonična in omejena. Bralca usmerja k višji ravni zavesti in k občutenju svoje prvinskosti.

»Izgubiš lahko samo tisto, kar imaš.
Nikoli ne moreš izgubiti tistega, kar SI.«
Eckhart Tolle

Prebujena zavest je čisti, navdihujoč izvir, iz katerega se porajajo duševne in duhovne kvalitete:

  • jasna prisotnost, odprtost in globok, prostrani mir navzočnosti
  • izražanje svojega notranjega poslanstva,
  • izvirna ustvarjalnost in predanost v vseh odnosih, ki jih živimo,
  • harmonično usklajevanje občutkov in vzgibov naših dejanj,
  • prebujeno delovanje: sprejemanje in povezovanje, entuziazem in občutenje čiste radosti.

Knjiga Nova zemlja je nedvomno eno najvplivnejših duhovnih gradiv sodobnega časa, ki vodi iz prebujanja iz sna utvar k neposrednemu izkustvu samoizpolnitve in k novim stanjem obstoja.

Eckhart Tolle je bil rojen v Nemčiji, kjer je preživel prvih trinajst let. Po diplomi na Univerzi v Londonu je začel delati kot raziskovalec in doktorski kandidat na Univerzi v Cambridgeu. Ko je bil star 29 let, je doživel globoko duhovno preobrazbo in postal tako rekoč nov človek. Preobrazba ga je usmerila na povsem novo življenjsko pot. Naslednja leta je posvetil razumevanju, povezovanju in poglabljanju te preobrazbe. Nanj se je obračalo vse več ljudi, ki so jih zanimale njegove življenjske izkušnje, in tako je sčasoma začel v Londonu delati kot svetovalec.

Od leta 1996 živi v Vancouvru v Kanadi. Veliko potuje, predava in vodi seminarje po vsem svetu. Ob tem ne izpostavlja in ne izključuje nobene duhovne tradicije ali religije.

V svojih predavanjih jasno in povsem razumljivo posreduje preprosto, a globoko sporočilo: »Je izhod iz trpljenja, je pot v mir. Potrebna je le svetloba zavesti. Vi ste ta svetloba.«

Eckhart Tolle je zasnoval in ustanovil tudi projekt spletne televizije Eckhart TV, ki je namenjen razvoju zavesti in v katerem z gledalci ter povabljenimi gosti obravnava aktualne življenjske teme.

Njegovi knjigi ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek in Nova ZEMLJA se uvrščata med najvplivnejša duhovna gradiva sedanjega časa.

Dodatno

Nova zemlja, prebujeno in zavestno življenje 5Lastnosti

Teža 0.58 kg
avtor
leto-izida 2009
format 16,5 x 23,6 cm
st-strani 243 strani
vezava Trda vezava
isbn 9789612000516
proizvajalec