Osem lekcij za srečnejši zakon

Ostanite povezani s seboj in partnerjem ter kratkotrajno zaljubljenost spremenite v ljubezen za vse življenje! Kako najti popolnega partnerja? Kje tiči skrivnost uspešnega zakona in, še pomembneje, zakaj vztrajati v njem? Svetovno priznani psihiater dr. William Glasser in njegova žena Carleen tudi v tej knjižni uspešnici odpirata pomembna v

Osem lekcij za srečnejši zakon 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

18.90

4 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Osem lekcij za srečnejši zakon 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Osem lekcij za srečnejši zakon 6

Opis

Ostanite povezani s seboj in partnerjem ter kratkotrajno zaljubljenost spremenite v ljubezen za vse življenje!

Kako najti popolnega partnerja? Kje tiči skrivnost uspešnega zakona in, še pomembneje, zakaj vztrajati v njem?

Svetovno priznani psihiater dr. William Glasser in njegova žena Carleen tudi v tej knjižni uspešnici odpirata pomembna vprašanja, ki zaposlujejo misli mnogo parov, ki so v takšni ali drugačni partnerski vezi. Največjo težo dajo vsebini zagotovo zgodbe parov – moški in ženski vidik – na situacijo, v kateri so se znašli in v kateri morda kot edini izhod vidijo ločitev. Osem lekcij temelji na gradnikih uspešnih zakonskih zvez in propa­dlih razmerij, ki prinašajo vpogled v očitne razlike. V zakonu, ki je izgubil smer, je morda potrebnih le nekaj prilagoditev. Skrivnost je v prepoznava­nju ukrepov, ki jih lahko speljemo, in ne v siljenju v ukrepe, ki niso možni.

Vsi ljudje se odločijo za zakonsko zvezo z velikimi upi na do­smrtno ‘srečno pripadnost’. Kmalu pari spoznajo, da njihova pri­čakovanja presegajo možnosti (vsaj s trenutnim partnerjem!). Kar se je začelo s srečo, se spremeni v razočaranje in osamljenost. Mnogi pari se odločijo končati svoj zakon, vsak posebej pa potem kaj kmalu pade v enak ciklus. Ob tem velja omeniti, da je število ločitev po vsem svetu rekordno visoko.

V knjigi boste našli odgovore na vprašanja:

Če si želite spremembe in partnerja silite vanjo, zakaj postajate vedno bolj nesrečni?
Kako na eno težavo pogledati z dveh različnih vidikov?
V kolikšni meri je partner odgovoren za vašo srečo?
Koliko vi naredite za vaš zakon?
Kako vam razdiralne navade lahko zrušijo zakon in kje iskati rešitve?
Ali se in v kolikšni meri z otrokom pogovarjali o zakonskih težavah?
Ustvarjalnost v postelji – intimnost je zelo pomembna, a kako jo izboljšati?

Ameriški psihiater dr. William Glasser je znal zapletene vzroke človeških stisk in njihovo še bolj zapleteno reševanje prikazati v zanimivem, vsakomur razumljivem jeziku. Knjigo Osem lekcij za srečnejši zakon je napisal skupaj z ženo Carleen, sporočilo knjige pa je v uvodni besedi povzela Mirjana Palčič Bubnič, psihoterapevtka realitetne terapije:

”Skozi priročnik nas avtorja vabita, da nase pogledamo skozi vlogo partnerja in predstavo partnerskega odnosa oz. zakona, iz katerega de­lujemo. Vabita nas v ustvarjanje skupne predstave dobrega zakona skozi izkušnjo osmih lekcij.

Želita nas naučiti, kako skozi razumevanje delovanja človeka skozi koncepte teorije izbire ohranjamo povezanost s seboj in s partnerjem ter s tem pretvarjamo kratkotrajno zaljubljenost v dolgotrajno seksual­no prijateljstvo, ki ga poimenujeta ljubezen.”

Dr. William Glasser je bil psihiater iz Clevelanda v Ohiu, ki je razvil teorije izbire, ki se osredotoča na osebno izbiro, osebno odgovornost in osebno preobrazbo. Svojo teorijo je uporabil pri družbenih vprašanjih, vključno z izobraževanjem, zakonsko zvezo in vodenjem. CarleenGlasser je višja inštruktorica na Inštitutu William Glasser in avtorica dveh knjig za otroke.

Dodatno

Osem lekcij za srečnejši zakon 7Lastnosti

avtor
format 16,3 x 23,0 cm
leto-izida 2023
isbn 9789617060959
proizvajalec
st-strani 104 strani
vezava Mehka vezava