Planet virusov

Tretja izdaja – Leta 2020 nam je nevidni virus življenje obrnil na glavo. O virusih, ki povzročajo prehlad, in covidu-19, vemo že veliko. Toda virusi povzročajo tudi neskončno vrsto drugih bolezni, vključno s takšno, ki povzroča rast izrastkov na koži, ki postane podobna drevesni skorji.

Planet virusov 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 19.90€.Current price is: 18.90€.

2 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Planet virusov 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Planet virusov 6

Opis

Tretja izdaja

Leta 2020 nam je nevidni virus življenje obrnil na glavo.

O virusih, ki povzročajo prehlad, in covidu-19, vemo že veliko. Toda virusi povzročajo tudi neskončno vrsto drugih bolezni, vključno s takšno, ki povzroča rast izrastkov na koži, ki postane podobna drevesni skorji.

Virusi so že tako dolgo del našega življenja, da smo pravzaprav delno tudi sami virus: človeški genom namreč vsebuje več virusne DNK kot naše lastne. In znanstveniki odkrivajo vse več novih virusov, kamorkoli se obrnejo: v zemlji, v oceanih, celo v globokih jamah, kilometre pod zemljo.

PRELISTAJ KNJIGO >>

V ta skrivni svet nas vodi prenovljena izdaja uspešnice Planet virusov, opremljena z novimi ilustracijami in obogatena s poglavjem o koronavirusih in širjenju covida-19.

Avtor nam v knjigi predstavki izsledke najnovejših raziskav o tem, kako virusi vplivajo na naša življenja in na biosfero, kako so pomagali pri nastajanju prvih oblik življenja, katere nove bolezni povzročajo, kako jih lahko izkoristimo za svoje potrebe in zakaj bodo vedno nadzorovali našo življenjsko usodo.

»Planet virusov je zbirka esejev, ki nas vodi na poučno popotovanje po osupljivem svetu virusov, ki je hkrati tudi naš. Strategije, ki so jih razvila naša telesa, da bi človeška vrsta preživela, so prilagojene virusom in njihovi skrivnostni razvojni inteligenci. V zadnjem letu njihova sposobnost samoprenove dviguje posebno napetost zaradi prizadevanj za razvoj novih cepiv proti covidu-19.«

– The Guardian

»Zimmer preoblikuje naše razumevanje skrivnega sveta pod površjem našega vsakdanjega obstoja … Jedrnato in poučno.«

-Washington Post

»Planet virusov je privlačen vodič po svetu virusov, ki od bralca ne terja nobenega predznanja. Ob jedrnatosti in priročnem formatu nas knjiga na prikladen način uvede v ta osupljivi del našega sveta. Celo za biologa, kakršen sem sam, je Zimmerjevo delo občudovanja vredno: eseji so male mojstrovine v znanstvenem komuniciranju. Če ste iz kakršnega koli razloga doslej knjigo spregledali, kaj še čakate?«

– The Inquisitive Biologist

Carl Zimmer je kolumnist New York Timesa, kjer sodeluje že od leta 2004. Za pisanje je prejel številna priznanja, med drugimi nagrado Stephena Jayja Goulda, ki jo podeljuje združenje razvojnih biologov Society for the Study of Evolution. Njegova zadnja knjiga je Life’s Edge: The Search for What It Means to Be Alive. Za knjigo iz leta 2018 She Has Her Mother’s Laugh: The Powers, Perversions, and Potential of Heredity je leta 2019 prejel nagrado za znanstveno komuniciranje, britanski Guardian pa jo je razglasil za najboljšo znanstveno knjigo za leto 2018. Zimmer je izredni profesor biofizike in biokemije ter predavatelj na univerzi Yale. Živi v Guilfordu v Connecticutu, ZDA.

Dodatno

Planet virusov 7Lastnosti

avtor
format 14,0 x 22,0 cm
isbn 9789617129328
leto-izida 2021
vezava Mehka vezava
proizvajalec