Resnice in laži o hrani

Miti, zmote in laži o zdravi prehrani so pripeljale do stanja, v katerem eni kujejo dobiček, drugi pa plačajo s svojim zdravjem. A naša optimalna hrana je še vedno tista, na katero smo prilagojeni s svojim »paleolitskim« telesom. Desetletja smo, po nasvetih »priznanih« strokovnjakov, jedli tako, da so se med

Resnice in laži o hrani 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Izvirna cena je bila: 19.90€.Trenutna cena je: 18.90€.

2 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Resnice in laži o hrani 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Resnice in laži o hrani 3

Opis

Miti, zmote in laži o zdravi prehrani so pripeljale do stanja, v katerem eni kujejo dobiček, drugi pa plačajo s svojim zdravjem.
A naša optimalna hrana je še vedno tista, na katero smo prilagojeni s svojim »paleolitskim« telesom.

Desetletja smo, po nasvetih »priznanih« strokovnjakov, jedli tako, da so se med ljudmi razširili rak, diabetes in vrsta drugih »civilizacijskih« bolezni. Ta knjiga vam predstavlja odkritja, ki dokazujejo, da:

ni nobenega znanstvenega dokaza o škodljivosti maščobe in holesterola;

  • je kampanja proti holesterolu največja prevara dvajsetega stoletja;
  • nasičene maščobe iz hrane živalskega izvora ne povzročajo srčnih bolezni niti drugih kroničnih civilizacijskih bolezni;
  • je debelost bolezen pretiranega nabiranja maščobe, ki ni odvisna od čezmernega uživanja hrane in pomanjkanja telesne aktivnosti, ampak od neravnovesja v hormonskem uravnavanju maščobnega tkiva in presnove maščobe;
  • je inzulin primarni regulator nabiranja maščobe, neposredni povzročitelj debelosti pa so ogljikovi hidrati, ki spodbujajo izločanje inzulina;
  • bolezni srca in ožilja niso povezane z vnosom nasičenih maščob s hrano; pravi vzrok teh bolezni so kronična vnetja v arterijah, ki nastajajo zaradi pretiranega vnosa sladkorja, škroba in rastlinskih olj, bogatih z maščobnimi kislinami omega-6;
  • kolikor več industrijsko predelane hrane zaužijemo, toliko bolj iz dneva v dan spodbujamo nastajanje vnetij, saj človeško telo ni ustvarjeno za industrijsko predelana živila, polna sladkorja, škroba in olja z maščobnimi kislinami omega-6;
  • poznamo samo en način odvračanja teh vnetnih stanj, to je povratek na hrano v njeni izvorni obliki.

Ko boste prebrali to knjigo, boste obrnili nov list v svojem življenju. Prva država, ki ljudem svetuje uživanje hrane po nasvetih v tej knjigi, je Švedska.

Dodatno

Resnice in laži o hrani 4Lastnosti

Teža 0.50 kg
avtor

leto-izida

2013

format

12,5 x 19,5 cm

st-strani

246 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789616861205