Ščepec rešitve

2. ponatis 4. izdaje – jubilejna izdaja. Kaj je novega v prenovljeni in dopolnjeni 4. izdaji Ščepca rešitve? – Veliko novih receptov – Novi znanstveni dokazi – Poglobljena razlaga energijskega delovanja vseh opisanih začimb. – 20 % več vsebine, na večjem formatu! Še sanja sem nam ne, koliko

Ščepec rešitve 3

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

49.90

1 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Ščepec rešitve 4 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Ščepec rešitve 5

Opis

2. ponatis 4. izdaje – jubilejna izdaja

Kaj je novega v prenovljeni in dopolnjeni 4. izdaji Ščepca rešitve?

– Veliko novih receptov

– Novi znanstveni dokazi

– Poglobljena razlaga energijskega delovanja vseh opisanih začimb.

– 20 % več vsebine, na večjem formatu!

Še sanja sem nam ne, koliko težav lahko omilimo ali celo ozdravimo s ščepcem začimb, ki jih morda že imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji. Ali ste vedeli, da že minimalna količina muškatnega oreščka preprečuje nastajanje kariesa, da čaj iz bazilike redči kri vsaj tako učinkovito kot zdravila, da imamo na razpolago vsaj deset začimb, ki uspešno zavirajo razmnoževanje nevarnih bakterij, kot sta E. coli in salmonela, nekatere pa so celo kos bakterijam Helicobacter pylori in bakterijam, odpornim na antibiotike.

Z njimi lahko veliko bolj varno kot s sinteznimi zdravili uravnamo tudi sladkor in holesterol. Moč začimb ni le kozmetične narave. Nešteto resnih znanstvenih raziskav, ki jih predstavljamo v tej knjigi, potrjuje, da so v velikem številu primerov začimbe enakovredne, neredko pa tudi močnejše od sinteznih zdravil, ki so jih testirali vzporedno. Ali ste vedeli, da vsebujeta dva grama cimeta več antioksidantov kot pol kilograma dušenega brokolija? Da 15 gramov peteršilja vsebuje toliko antioksidantov kot dve jabolki? Če torej nimamo veliko prostora, je bolje na vrtu ali balkonu pridelati kakšen gram začimb kot nekaj kilogramov krompirja ali solate.

Z začimbami lahko zmanjšamo tudi potrebo po različnih kemikalijah v hiši. Nekatere uspešno odganjajo muhe in komarje, druge opravijo z molji, tretje preprečujejo nastanek plesni ali jih lahko celo preženejo s stene. In zakaj o vsem tem vemo tako malo? Zakaj danes uporabljamo manj začimb kot kadar koli prej? Zakaj jih je industrija izgnala iz hrane in jih nadomestila s pogosto škodljivimi kemikalijami? Čas je, da tudi na tem področju stopimo korak nazaj (ali naprej) – k sebi in k naravi.

Prihranili si bomo veliko težav in veliko denarja ter si pridobili nova spoznanja o razsežnostih stvarstva, ki nas obkroža.

Dodatno

Ščepec rešitve 6Lastnosti

avtor

format

20,0 x 26,0 cm

isbn

9789619345252

leto-izida

2019

proizvajalec

st-strani

400 strani

vezava

Trda vezava