Beremo

Sindrom kronične utrujenosti in kronična bolečina

Sindrom kronične utrujenosti in kronična bolečina 1
Bolečinski sindrom je zelo resnično, boleče in včasih hromeče bolezensko stanje.Ocenjujejo, da ga ima v ZDA 5 milijonov ljudi, od teh je 90 odstotkov žensk. Na žalost še vedno ni posebnega diagnostičnega testa za to bolezen.Ljudje pogosto poročajo o bolečini povsod po telesu – vključno z mišicami, vezmi in kitami – skupaj z občutkom izčrpanosti. Iz teh razlogov pri obravnavanju bolečinskega sindroma vključujem tudi omembe sindroma kronične utrujenosti in kronične bolečine.Zdravniki uradne medicine po navadi ponujajo kakšno obliko zdravila proti bolečinam in mogoče psihotropna zdravila, kot so antidepresivi. Ne priporočam nobenega od teh zdravil, saj se ne lotevajo temeljnega vzroka težave.Težava je v tem, da gre pri bolečinskem sindromu za zapleteno vrsto bolezenskih znakov, vključno z obsežnimi bolečinami in utrujenostjo, ima pa več vzročnih dejavnikov.Če imate bolečinski sindrom, sindrom kronične utrujenosti ali kronično bolečino, že veste, kako zoprno je to obvladovati in s kolikšno zmedo se spoprijemate, ko pregledujete vse nasprotujoče si prehranske nasvete o tem, kaj jesti.Verjamem, da bo dieta z veliko maščobami zelo pripomogla k občutni omilitvi bolezenskih znakov in izboljšanju kakovosti življenja. To doseže tako, da izboljša sposobnost telesa za proizvajanje energije, s tem ko izboljša delovanje mitohondrijev.

Obstajajo dokazi, da imajo ljudje z bolečinskim sindromom manj bolezenskih znakov, če izločijo vsaj enega izmed živil, ki pogosto sprožajo alergije ali občutljivost na hrano. Najpogostejši krivci so koruza, pšenica, soja, mlečni izdelki (pri vseh je verjetnost, da so okuženi z glifosatom), agrumi in sladkor.

Znanost tudi začenja priznavati povezavo med oksidativnim stresom in nepravilnim delovanjem mitohondrijev ter zdravstvenimi težavami, kot sta kronična utrujenost in bolečinski sindrom – bolezenskima stanjema, ki se ju z dieto z veliko maščobami lotimo na polno, s tem ko z njo v telesu znova vzpostavimo ravnotežje.

Povzeto iz knjige Maščobe kot gorivo akcija 20% popust, več TUKAJ