Beremo

Uredite svoje misli in uredili si boste življenje

Uredite svoje misli in uredili si boste življenje 1

Skrivnosti zdravja, uspeha in moči

Iz pristne vere in brezkompromisne čistosti se rodijo zdravje, uspeh in moč. V človeku, ki vse to poseduje, ne more obstati nobena bolezen, noben poraz ali nesreča, saj se nimajo s čim hraniti.Tudi fizične pogoje v veliki meri določajo miselna stanja in to je resnica, ki jo vse bolj priznava tudi znanost. V bližnji prihodnosti se bomo vse bolj zavedali, da je izvor vseh bolezni v našem umu.V vesolju ni nobenega zla, ki ne bi imelo korenin v umu in, ki ne bi iz njega izviralo, in greh, bolezen, gorje in trpljenje v resnici ne pripadajo univerzalnemu redu, niso prirojeni naravi stvari, temveč so neposreden rezultat našega nepoznavanja pravih odnosov med stvarmi.V starih spisih lahko beremo, da je nekoč v Indiji obstajal red filozofov, ki so živeli življenje tako popolne čistosti in preprostosti, da je bilo običajno, da so doživeli sto petdeset let, na bolezen pa so gledali kot na neodpustljivo sramoto, saj je bila znak, da so kršili zakon.Prej ko bomo spoznali in priznali, da bolezen še zdaleč ni znak tega, da nas užaljeni Bog samovoljno kaznuje ali da nas preizkuša nerazumna božja Previdnost, temveč da je rezultat naše lastne zmote ali greha, prej bomo stopili na vzvišeno pot zdravja.

Bolezen pride k tistim, ki jo pritegnejo k sebi, k tistim, katerih telo in um sta zanjo dovzetna in se ogne tistim, katerih močna, čista in pozitivna miselnost proizvaja ozdravljajoče in življenje polne miselne tokove.

Če se vdajate jezi, skrbem, ljubosumju, pohlepu ali kateremu koli drugemu neharmoničnemu miselnemu stanju, pričakujete pa popolno fizično zdravje, pričakujete nemogoče, saj v svojem umu s svojimi mislimi nenehno trosite semena bolezni. Moder človek se takim umskim stanjem previdno izogiba, saj ve, da so mnogo nevarnejša kot pa kot slabi hišni odtoki.Če se hočete osvoboditi vseh fizičnih bolečin in uživati popolno telesno harmonijo, potem morate v red spraviti svoj um in svoje misli naravnati na harmonijo. Mislite radostne misli, mislite ljubeče misli; naj eliksir dobronamernosti teče po vaših žilah in nobenega drugega zdravila ne boste več potrebovali.Znebite se vse ljubosumnosti, sumničenja, skrbi, sovraštva, sebične popustljivosti in znebili se boste prebavnih motenj, slabosti, nervoze in bolečin v sklepih.Če pa se boste vztrajno oklepali teh umskih navad, ki vas slabijo in vam jemljejo pogum, potem se ne pritožujte, ko bo vaše telo v posteljo položila bolezen.Mnogi se pritožujejo, da jih je zlomilo prenaporno delo. V večini primerov pa je do zloma prišlo zaradi nespametno porabljene energije. Če si hočete zagotoviti zdravje, se morate naučiti delati brez trenj. Ko vas preplavijo skrbi ali vznemirjenje in se ubadate z nepomembnimi podrobnostmi, takrat prikličete zlo.Delo, intelektualno in fizično, je koristno in ozdravljajoče. Kdor lahko dela z neomajno in umirjeno vztrajnostjo, osvobojen vseh skrbi in strahov, z umom osredotočenim zgolj na svoje delo, ne bo le veliko uspešnejši kot ostali, ki so nenehno v skrbeh in strahu, temveč bo ohranil svoje zdravje in čilost, ki ju drugi tako hitro zapravijo.Resnično zdravje in resničen uspeh hodita z roko v roki in sta neločljivo prepletena v kraljestvu misli.Uredite svoje misli in uredili si boste življenje.Če v vsakršnih okoliščinah sledite svojim najvišjim notranjim spodbudam, če ste vedno zvesti svojemu božanskemu, se zanesete na notranjo Svetlobo, na notranji Glas in svojim ciljem sledite z neustrašnim in mirnim srcem, če verjamete, da boste v prihodnosti nagrajeni za vsako misel in trud, če veste, da je univerzalni zakon nezmotljiv in da se vaša lastna volja z matematično natančnostjo vrne nazaj k vam, to pomeni, da imate vero in da živite v veri. Z močjo te vere se bodo temne vode negotovosti umaknile, vse gore težav se bodo sesule in verujoča duša bo nadaljevala svojo pot nepoškodovana.Če hočete pridobiti to vero, si ne delajte skrbi o tem, ali boste uspeli ali ne, tedaj boste uspeli. Prav tako naj vas ne skrbi, kakšni bodo rezultati, temveč delajte radostno in ostanite polni miru, vedoč, da bodo pravilne misli in trud neizogibno prinesli prave rezultate.V očiščenem srcu in lepo urejenem umu leži skrivnost za dosego zdravja; v neomajni veri in modro naravnanem cilju leži skrivnost za dosego uspeha; v neomajni volji, ki ukroti temačna semena želja, leži skrivnost za dosego moči.Avtor: James Allen, povzeto iz knjige Biblija uspešnosti