Veganski priročnik 2 – Vegansko & brez glutena

Drugi del veganske kuharice slovenske avtorice! V knjigi boste našli recepte za zdrave in veganske obroke. Recepti ne vsebujejo bele moke, belega sladkorja in moke.

Veganski priročnik 2 - Vegansko & brez glutena 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

28.50

8 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Veganski priročnik 2 - Vegansko & brez glutena 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Veganski priročnik 2 - Vegansko & brez glutena 6

Opis

Drugi del veganske kuharice slovenske avtorice! V knjigi boste našli recepte za zdrave in veganske obroke. Recepti ne vsebujejo bele moke, belega sladkorja in moke.

Avtorica o knjigi

Komu je ta knjiga namenjena?

Vsem, ki radi kuhate doma, tistim, ki šele spoznavate vegansko prehrano, tudi onim, ki se že prehranjujete tako vegansko kot brez glutena in laktoze. Všeč bo tudi vsem, ki v svoji kuhinji iščete raznolikost in barve ter odkrivate nove okuse. Navsezadnje tudi tistim, ki radi pokusite kaj novega.

Nisem vegan/ka, bi pa tu in tam pokusila kak veganski recept. Kako naj se lotim?

Počasi in postopoma, brez prevelikega pritiska. Za začetek predlagam, da si vsak teden izberete en recept iz knjige in si obenem rečete, da bo en dan v vašem tednu veganski in brezglutenski.

Kje naj začnem?

Najbolje je začeti s pripravo namazov, ker so res preprosti, zelo okusni in vsestransko uporabni – tako za zajtrk, malico, ali tudi za s seboj v službo… To bo odlična vstopnica za pripravo glavnih obrokov, ki vas bodo kulinarično razvajali ves dan.

Kaj bi sporočila bralcu te knjige?

Že s tem, da ste kupili knjigo, ste naredili velik korak. Tako kot nasploh v življenju moramo tudi pri kuhanju veganskih jedi vztrajati in imeti voljo. Ne ustrašite se novih načinov kuhanja, saj bodo sčasoma postali del vaše rutine.

Pohvale knjige ali odlomek iz knjige

Ta knjiga je pravi dragulj. Meni zelo dragocena, saj je zelo težko najti veganske recepte z živili brez glutena in sladkorja. Priročnik vsebuje preproste in okusne recepte, ki vas ne bodo razočarali. Prav zaradi tega so moji obroki bogatejši in bolj zdravi.

– Urban Urbanc, učitelj AEQ metode® in svetovalec za avtentičen način življenja ter medsebojne odnose

Priznam, ko sem v roke dobila Barbarino knjigo, sem se ustrašila. In to dvakrat – najprej zaradi sestavin, ki jih ne poznam in jih v moji shrambi pač ni, potem pa še tega, kako mi bo všeč okus. Iskreno lahko povem, da je okus božanski. Čeznočni kosmiči so zaradi Barbare postali moji prijatelji, lokalno pridelana prosena kaša je zdaj spet v prvem planu, pri nas doma pa je odslej (vsaj) en dan v tednu veganski. Hvala, Barbara!

– Špela Ankele, novinarka in avtorica kulinaričnega bloga

Ob pojavu sodobnih zdravstvenih težav, ki so povezane z alergeni, kot so gluten, laktoza in kazein v mleku, je danes znanje o pripravi veganskih jedi in takšnih brez glutena, še kako dobrodošlo. Znanje o pripravi zares okusnih, pestrih in kulinarično zanimivih obrokov, ki so veganski in brez glutena, je Barbara Kokelj mojstrsko združila v Veganskem priročniku 2. Ker priročnik vsebuje preproste recepte s polnovrednimi živili, s pripravo obroka po Barbarinem receptu ne iščite bližnjic uživanja procesirane hrane, temveč pripravite hranilno bogat obrok. Telo vam bo hvaležno.

– Erika Gioahin, mag. mikrobiologije
Barbaro je kaj kmalu, ko se je preselila v Kranj, pot zanesla v našo trgovinico. Z Brankom sta se takoj ujela in hitro našla skupno točko. Tako je Barbara začela pisati recepte za nas in vanje vključevati naše izdelke. Ko sva se začeli srečevati v trgovini, je bil vsak najin naslednji pogovor daljši in vse več stvari sva imeli skupnih, od ljubezni do priprave rastlinske hrane, preizkušanja novih receptov, fermentiranja sirčkov, peke kruha z drožmi do razvajanja v kakršni koli obliki. In še marsikaj bi se našlo. Iz naše ljubezni do zdrave prehrane se je razvilo čudovito prijateljstvo. Barbara je ena nežna duša, in prav taka je tudi njena knjiga: nežna, predvsem pa polna navdiha.

– Nataša Naneva & Branko Djoković

Avtorica o sebi

Prijatelji so me pogosto spraševali, kako pripravljam svoje okusne barvite jedi, in tako je začela nastajati zbirka receptov, ki sem jih najprej izdala v svoji prvi knjigi Veganski priročnik za tradicionalne kuharje. Ker so bili odzivi bralcev odlični in je bila knjiga kmalu razprodana, sem se odločila, da bom svoje nove recepte izdala še v drugi knjigi, ki jo pravkar listate.

K pisanju obeh knjig me je zlasti spodbudila nepozabna kuharska izkušnja na Bolu na Braču, kjer sem za mednarodno skupino zahtevnih gostov in obenem ljubiteljem joge dve zaporedni poletji pripravljala jedi v svojem slogu.

Zaradi zelo pozitivnega odziva kot tudi vabil za kuhanje na tematskih dogodkih v tujini sem naposled dobila pravo samopotrditev, pogum in zagon za razvijanje novih izvirnih veganskih receptur, ki sem jih v tej knjigi nadgradila z jedmi, ki so, tako kot v prvi knjigi, izključno BREZ GLUTENA, kar je redkost na našem trgu.

Razlog za pripravo brezglutenskih veganskih jedi sem sicer našla pri sebi, saj sem imela z glutenom precejšnje težave, obenem pa mi je veliko bralcev moje prve knjige namignilo, da bi si želeli nadaljevanja tovrstnih receptov, ki bi popestrili njihov jedilnik. Vse to kaže, da je teh problemov v vseh porah naše družbe res veliko.

Za še lažje razumevanje vseh mojih receptov, ki so nadgrajeni tudi z novimi sestavinami, sem se tokrat povezala s priznano nutricionistko Janjo Kogovšek, ki je k receptom v tej knjigi dodala strokovno razlago in v vsak opis vključila po eno značilno sestavino, ki s svojimi lastnostmi blagodejno vpliva na naše počutje. Opisi so ob fotografijah receptov.

Dodatno

Veganski priročnik 2 - Vegansko & brez glutena 7Lastnosti

avtor
format 19,4 x 23,3 cm
isbn 9789610714514
leto-izida 2023
st-strani 256 strani
vezava Trda vezava