Zlomljeni okel – Ganeševe zgodbe, 1. del

Zabavno in poučno potovanje v svet bogov, demonov, apsar in drugih čudnih bitij – v svet, ki obstaja poleg nas in v nas, vendar ga le malokdo vidi. Naš vodnik na tej poti je sam Ganeš. Ganeš je danes poznan po vsem svetu. Njegova priljubljenost je planetarna. Začelo se je

Zlomljeni okel - Ganeševe zgodbe, 1. del 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

21.90

6 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Zlomljeni okel - Ganeševe zgodbe, 1. del 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Zlomljeni okel - Ganeševe zgodbe, 1. del 6

Opis

Zabavno in poučno potovanje v svet bogov, demonov, apsar in drugih čudnih bitij – v svet, ki obstaja poleg nas in v nas, vendar ga le malokdo vidi. Naš vodnik na tej poti je sam Ganeš.

Ganeš je danes poznan po vsem svetu. Njegova priljubljenost je planetarna. Začelo se je na Vzhodu, še posebno v Indiji, pred več tisoč leti. In danes malodane ni človeka na planetu, ki ne bi vsaj videl njegov kip ali sliko. Številni celo poznajo tudi njegovo ime, in ni malo tudi tistih, ki vedo nekaj malega o njegovi naravi. Bolj ko so se sčasoma ožile meje sveta, večji in večji je postajal Ganeš.

Simpatični dečko z velikim trebuhom, šaljivec in zapeljivec, gurman in hedonist, mirni bojevnik, modrec, učitelj, glasbenik, pisec, plesalec, asket, popotnik, pustolovec, ljubimec, pripovedovalec … vse to je zbrano v Ganeševem imenu. To zadnje še posebno – oh, kako zelo je spreten z besedami! O tem se boste kmalu prepričali tudi sami.

Njegov videz, še posebno njegova slonova glava, pa tudi druga ‘ikonografija’, ki ga spremlja (na primer kobra okoli pasu in podgana, ki ga z ljubeznijo prestavlja po daljnih razdaljah na tem svetu in po drugih svetovih), ne puščajo niti sledi dvoma: Ganeš je res nekaj posebnega.

Ampak – kaj?

No, tako smo, vidite, besedo za besedo prišli do pravega vprašanja. Namreč, lahko vprašate, kdo je Ganeš, in dobili boste milijon odgovorov. Celo od mene, ki se, kajneda, postavljam v nezavidljiv položaj njegovega ‘poznavalca’ (kot da je to mogoče, ne da bi, na nek način, tudi sami postali del njega). Vsak od teh odgovorov bo po malem drugačen, in, iskreno rečeno, nič ne boste naredili narobe, če izberete katerega koli med njimi. Čisto malo še zdržite, pa vam pojasnim, kdo je Ganeš v mojem življenju. Z malo odprtosti in zmernega zaupanja v čarovnijo življenja boste morda izbrali točno ta odgovor.

Dodatno

Zlomljeni okel - Ganeševe zgodbe, 1. del 7Lastnosti

avtor
format 15,0 x 21,0 cm
isbn 9789617060300
leto-izida 2020
proizvajalec
st-strani 294 strani
vezava Mehka vezava