Angel in morilec

Angel in morilec 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

25.70

6 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Angel in morilec 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Angel in morilec 6

Opis

Drobcena možganska celica, ki je spremenila tok medicine

Knjiga Angel in morilec nas seznani z najmanjšimi celicami v možganih – mikroglijskimi – in na zanimiv način pojasni osupljiva nova odkritja o njih, ki ne le spreminjajo naš pogled na človeško trpljenje – v obliki medicinskih, nevroloških in psihiatričnih motenj, od depresije in tesnobe do Alzheimerjeve bolezni – ampak lahko vplivajo tudi na naše razumevanje uma.

PRELISTAJ KNJIGO >>

Ta knjiga, ki jo opisujejo kot »navdušujočo«, »izjemno« in »vizionarsko«, nam ponuja radikalno drugačno podobo človekovega zdravja in obljublja, da bomo spremenili vse, kar smo mislili, da vemo o tem, kako se pozdraviti.

Do nedavnega so znanstveniki verjeli, da imajo mikroglijske celice v možganih zgolj vlogo gospodinje, ki pomaga pri odstranjevanju poškodovanih celic. Toda nedavno prelomno odkritje je pokazalo, da so zmožne strahotnega početja. Ko jih nekaj sproži – in karkoli, kar škoduje imunskemu sistemu, lahko aktivira tudi te celice – se lahko spremenijo v uničevalke, ki povzročijo cel kup problemov, vse od težav s spominom, tesnobe in depresije do Alzheimerjeve bolezni.

Toda v pravih okoliščinah lahko mikroglijske celice znova postanejo angelske zdravilke, zmožne popravljanja možganov na načine, ki pomagajo odpraviti številne simptome.

Z navdušujočim opisom te prelomne znanosti knjiga Angel in morilec obenem raziskuje zdravstvene implikacije teh odkritij.

Nagrajena novinarka Donna Jackson Nakazawa je raziskovanje začela zaradi osebnih razlogov – ko so ji pred leti diagnosticirali avtoimuno bolezen, je bila prepričana, da se v njenih možganih in telesu nekaj dogaja, čeprav noben od zdravnikov, s katerimi se je posvetovala, ni mogel pojasniti, kako bi lahko možgani in telo sodelovali na tak način.

S sočutjem, ki ga je pridobila zaradi lastne izkušnje, je nato sledila zdravnikom in pacientom pri zdravljenjih, ki pomagajo »ponovno zagnati« mikroglijske celice – od nevroloških povratnih zank, vmesnega posnetja do trankranialne magnetne stimulacije in terapije z gama svetlobo.

Ob tem je opazovala, kako pacienti občutijo izjemno olajšanje od težavnih simptomov – in bila priča vsaj eni navdušujoči ozdravitvi – s čimer ponuja novo upanje več deset milijonom ljudi, ki trpijo zaradi mentalnih, kognitivnih in fizičnih zdravstvenih težav.

»Jaskson Nakazawa predstavlja revolucionaren nov način razmišljanja o imunskem sistemu možganov in njihovih interakcijah z imunskimi funkcijami preostalega telesa. Veliko informacij v knjigi je bilo zame novih, zaradi njih pa sem bolj optimističen glede prihodnosti medicine.«

– Dr. Andrew Weil, avtor knjižnih uspešnic z lestvice New York Times Eight Weeks to
Optimum Health in Healthy Aging

DONNA JACKSON NAKAZAWA je avtorica treh prejšnjih knjig, v katerih je raziskovala združitev nevroznanosti, imunologije in čustev: Childhood Distrupted, s katero je leta 2016 bila finalistka za nagrado Books for a Better Life; The Last Best Cure in The Autoimmune Epidemic. Za svoje prispevanje k področju imunologije je prejela nagradi AESKU in National health Information Award, ki se podeljuje za najboljše ameriške članke o zdravje. Jackson Nakazawa se je kot gostja pojavila na oddajah Today, NPR, NBC News in ABC News, o njenem delo pa so med drugim pisali v časopisih The Washington Post, Health Affairs, Parenting, Time in USA Today. Članke piše tudi za spletni strani Psychology Today in HuffPost.

Dodatno

Angel in morilec 7Lastnosti

avtor

format

14,0 x 22,0 cm

isbn

9789617090697

leto-izida

2020

proizvajalec

st-strani

336 strani

vezava

Mehka vezava