Beremo

Angel smrti in Angel življenja

Angel smrti in Angel življenja 1

Angel smrti

Angel smrti in Angel življenja nas učita, kako čim bolj izkoristiti vsako sekundo našega življenja. Angel smrti očisti razbitine iz naše preteklosti.

Poskušajte si predstavljati, pravi Miguel z nasmeškom na obrazu, da imate doma na obisku vse vaše pretekle partnerje. Kaj boste storili z njimi? Angel smrti jih odstrani, tako da lahko v vaše življenje vstopajo novi ljudje.

Predstavljajte si tudi, da imate doma shranjeno vse, kar ste kadar koli imeli v lasti, tudi igrače iz otroštva in vsak odvržen predmet, ki ste ga kdaj koli imeli. Če ste seznanjeni s konceptom Angela smrti, veste, da nič ni dejansko vaše. Vse namreč pripada Angelu smrti. Na kar koli že naletimo, lahko to uporabimo in v tem uživamo, vendar to ni naša lastnina. Če nekaj izgubimo, bomo trpeli manj, če dojamemo, da sploh nikoli ni bilo naše. Če nimamo odvečne “prtljage” ter nismo pod pritiskom lastnine in odgovornosti, smo v vsakem trenutku pripravljeni na srečo.

Vse ima razlog, da obstaja, vključno s ciklom življenja v človeškem telesu. Priložnost imamo, da zares uživamo v tem vesolju, dokler smo še živi.

Če živite vsak trenutek, kot da je to vaša zadnja priložnost, da uživate v tem vesolju, je življenje še mikavnejše. Pri vsem, kar počnete, lahko upoštevate, da gre za življenje ali smrt.

Koncept Angela smrti vam pomaga nadzorovati sanje, kadar ste budni. Če se “spoprijateljite” z Angelom smrti, se lahko rešite največjega človeškega strahu. Ko ne morete več ničesar izgubiti, se vse spremeni. Smisel življenja lahko postane užitek.

Vsak dan nam lahko nudi izjemne užitke, če osredotočimo svoje zavedanje na dihanje. Uživamo lahko v vseh svojih dejanjih v sanjah, saj se zavedamo, da bodo postala del Angela smrti, ki nam ves čas sledi in sprejema vase vsak pretekli trenutek. To zavedanje je ljubezen. Vaše življenje je lahko stalna meditacija…

Povzeto iz knjige Onstran strahu, Nauki dona Miguela Ruiza o svobodi in radosti >>