Bodi to, kar si

Zakaj je super biti ti. Ta knjižna uspešnica je preprost in zabaven delovni zvezek za otroke, ki ga lahko izpolnjujejo sami ali skupaj s starši ali skrbniki. Združuje dokazano učinkovite metode kognitivno-vedenjske terapije, ki jih uporabljajo otroški psihologi v šolah, in preproste vaje, s katerimi se bo vaš otrok naučil obvladati tesnobo.

Bodi to, kar si 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

17.90

4 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Bodi to, kar si 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Bodi to, kar si 6

Opis

Vsem otrokom – in tudi mnogim odraslim – je včasih težko biti to, kar so. Postaviti se zase utegne biti težavno ne glede na starost, otrokom pa je še posebej težko, kadar se počutijo, kot da se niso vključili v svoje okolje.


Knjiga je namenjena otrokom, starim od sedem do enajst let, saj je to obdobje, ko se njihovi um, telo, šolsko ter družabno življenje močno spreminjajo – vse to pa lahko vpliva na njihov občutek lastne vrednosti, ki se šele razvija.


Otroci v tem obdobju prvič začnejo pisati teste, navezovati tesna prijateljstva, in ko se začnejo zavedati svojega telesa, svojo privlačnost morda začnejo primerjati s privlačnostjo drugih. To je čas, ko imajo nekateri prvič stik z družbenimi omrežji in pritiskom vrstnikov, začenja pa se tudi puberteta. Otroci takrat postanejo dojemljivi za sporočila o tem, kakšne lastnosti in telesni tipi so »zaželeni« in kakšni ne. Povsem razumljivo je, da nekateri med temi spremembami potrebujejo pomoč pri ohranjanju zdravega občutka lastne vrednosti.


Če imate torej občutek, da se vaš otrok ne ceni dovolj in mu je težko biti to, kar je, vedite, da niste sami in da mu lahko pomagate.


Ta knjižna uspešnica je preprost in zabaven delovni zvezek za otroke, ki ga lahko izpolnjujejo sami ali skupaj s starši ali skrbniki. Združuje dokazano učinkovite metode kognitivno-vedenjske terapije, ki jih uporabljajo otroški psihologi v šolah, in preproste vaje, s katerimi se bo vaš otrok naučil obvladati tesnobo.

Vaš otrok bo s pomočjo Ziga – prijaznega in spodbudnega lika, s katerim se lahko poistoveti – delal zabavne in simpatične vaje, med katerimi se skrivajo številni koristni nasveti, navdihujoče trditve in praktične informacije za starše.


» Ta knjiga je odličen vir, ki otroke podpira pri gradnji močnejšega in bolj zdravega odnosa s seboj. Knjiga je napisana tako, da jo otroci z veseljem berejo, s prijaznim pošastkom, ki se jim pridruži na potovanju.

Vaje in besedilo podpirajo otrokovo samozavedanje in sprejemanje sebe, prav tako pa razvijajo njegovo razumevanje sebe in drugih. Naučil se bo, katere ideje in prepričanja ga ovirajo, sočutne besede pa mu bodo pokazale, da so njegove izkušnje in občutki normalni in da v tem ni sam. In kar je najpomembnejše, naučil se bo spoštovati in ceniti svojo edinstvenost in edinstvenost drugih.

S pomočjo te praktične in učinkovite knjige bo spoznal, kako ustvariti odnos do sebe, ki je poln razumevanja in sočutja, tako da se bo naučil, kako začutiti in spoznati vrednost tega, da si, kdor v resnici si. Ko se bosta njegov pogled nase in razumevanje sebe spremenila, se bo izboljšala njegova samozavest, hkrati pa bo usvojil nove pozitivne navade, ki mu bodo služile do konca življenja.«

  • Amanda Ashman-Wymbs, svetovalka in psihoterapevtka

POPPY O’NEILL je avtorica knjig o duševnem zdravju za otroke in odrasle. Njena zbirka otroških knjig o duševnem zdravju je ena najbolje prodajanih na Amazonu.

Dodatno

Bodi to, kar si 7Lastnosti

avtor

format

15,4 x 20,3 cm

isbn

9789617129106

leto-izida

2021

proizvajalec

st-strani

141 strani

vezava

Mehka vezava