Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke, preden gredo od doma

Ena od pomembnih odgovornosti vsakega starša je, da otroke naučimo kako ravnati z denarjem. Ni lahko, kajti starši se tega v šoli nismo učili. Niti nas tega niso znali naučiti naši starši, ki so živeli v svetu z eno banko, eno zavarovalnico in eno trgovino. Toda časi so se spremenili

Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke, preden gredo od doma 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 25.00€.Current price is: 23.75€.

8 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke, preden gredo od doma 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke, preden gredo od doma 3

Opis

Ena od pomembnih odgovornosti vsakega starša je, da otroke naučimo kako ravnati z denarjem. Ni lahko, kajti starši se tega v šoli nismo učili. Niti nas tega niso znali naučiti naši starši, ki so živeli v svetu z eno banko, eno zavarovalnico in eno trgovino.

Toda časi so se spremenili in finančna pismenost je nekaj kar otroci v svojem življenju pogosto potrebujejo bolj kot kaj drugega. In da jim lahko starši pri tem pomagajo, je pomembno, da se s tem najprej soočijo sami.

‘Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke, preden gredo od doma’ je vodnik, ki vam bo pomagal pri finančni vzgoji otrok. Knjiga vas bo v 37 poglavjih vodila skozi različna obdobja otrokovega življenja. Pri tem so s svojimi nasveti pomagali najuglednejši osebni finančni svetovalci, kadrovski strokovnjaki, psihologi, finančni analitiki, uspešni podjetniki in še marsikdo. Da bi bilo vse skupaj čim bolj praktično in uporabno, pa so člankom dodali še številna razmišljanja mladih ljudi.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 230 strani.

ODGOVORI NA ŠTEVILNE FINANČNE DILEME:
Knjiga odgovarja na številna finančna vprašanja od otrokovega rojstva pa vse do njegove osamosvojitve:
– kdaj otrokom dati prvo žepnino,
– kako jih naučiti varčevati in voditi osebni proračun,
– kako jih pripraviti na prve zaslužke,
– kako izbrati sanjski poklic,
– kako jih naučiti prepoznati denarne goljufije,
– kako do lastnega stanovanja
– in še marsikaj drugega.

OGLEJTE SI IZBRANA POGLAVJA IZ KNJIGE:
»Če ste otroka poučili, kako naj skrbi za zdravje in družino, potem ga morate tudi o denarju. To so namreč top tri vrednote pri odraslih Slovencih. Pričujoča knjiga je do zdaj najboljše orodje, kako začeti,« meni osebni finančni svetovalec Samo Lubej.

Kadrovska strokovnjakinja Laura Smrekar dodaja: »Mladi danes živijo v svetu, kjer je edina stalnica sprememba. Da bodo lahko samozavestno in pogumno vstopali v življenje in na karierno pot, potrebujejo našo podporo in vodila. Knjiga je enkratna popotnica za starše in učitelje, ki želijo mlade opolnomočiti z informacijami, nasveti in praktičnimi napotki s področja upravljanja denarja, izbire poklica in iskanja dela.«

Predsednica Zveze prijateljev mladine Moste-Polje Ljubljana Anita Ogulin: »Ko sem zares pozorno prebirala knjigo, sem imela ves čas pred seboj preštevilne otroke, mlade in njihove starše, ki vsak dan prihajajo po pomoč. Ko pomagamo družinam, je med oblikami pomoči tudi finančno opismenjevanje. Preprosto zato, ker družine, starši, mladi in otroci ne zmorejo, ne znajo pravilno upravljati denarja, tudi ko se trudimo zagotoviti jim vsaj minimalni finančni tok za življenjske potrebe. Prav zato je treba vedeti prav vse, s čimer nas opremlja ta knjiga. Ne prinaša zgolj znanja o usmerjanju naših otrok. Prinaša tudi številne dobre zgodbe in izkušnje. Prinaša utrinjanja otrok, mladih in odraslih in s tem opremlja slehernega bralca tudi z vrednotami, ki jih je nujno živeti.«

Starši smo torej tisti, ki moramo najprej usvojiti dobre navade ravnanja z denarjem, da jih lahko potem prenesemo na svoje otroke. Prepričani smo, da vam bo knjiga pri tem v veliko pomoč.

Dodatno

Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke, preden gredo od doma 4Lastnosti

avtor ,
cas-trajanja
format 15,0 x 21,0 cm
isbn 9789616541541
leto-izida 2017
proizvajalec
st-strani 230 strani
vezava Mehka vezava