Beremo

Kako nam lažni strah lahko pomaga?

Kako nam lažni strah lahko pomaga? 1
Povzetek po knjigi pripravila: Mirela Smajić»Ko bi se jih le naučili izkoristiti, namesto da lovimo in ubijamo metulje, ki živijo v trebuhu vsakega človeka, ki hrepeni iz nič ustvariti nekaj posebnega.« — Jonathan Fields

Strah je odločilen za vašo varnost in preživetje.

Čeprav vas brani, pa vam tudi lahko uide izpod nadzora. Lažni strah lahko sicer osvetli področja vašega življenja, ki potrebujejo vašo pozornost, vendar se razsodna odločitev, ki je vodilo ustreznega vedenja, nikoli ne pojavi zaradi lažnega strahu, temveč izhaja iz intuicije in notranje celovitosti.

Če se naučite ločevati med resničnim in lažnim strahom, potem pri sprejemanju odločitev tudi veste, katerim glasovom v svoji glavi lahko zaupate.

Če lažni strah osvetli, kaj morate pozdraviti, vam lahko resnično pomaga, da pregledate svoja denarna vprašanja, slabe navade, vzgojne težave in nezadovoljstvo v osebni zvezi. Lažni strah vas lahko tudi opozori, kdaj morate ustvarjalno reševati težave. Če ga boste lahko prepoznali kot znak, da stresnim odzivom ne smete dovoliti podivjati in da morate situacijo mirno ter sproščeno globlje raziskati s svojo intuicijo, vas bo lažni strah tudi česa naučil.Ključno je razumevanje, da strahu ne potrebujete za spodbujanje zdravega, odgovornega ravnanja, čeprav je nanj dobro biti pozoren zato, da vam lahko s prstom pokaže, v katero smer morate gledati. Če prevladuje lažni strah, se zmanjša delovanje uma. Vaša sposobnost ustvarjalnega reševanja težav je omejena. Paralizirani ste in ne morete ukrepati.Več v knjigi Ozdravimo strah >>

Toda če boste zmogli strahu dovoliti, da vam bo pomagal razširiti zavest, se bo nekaj odprlo in lahko boste sprejemali boljše odločitve.

Z odkrivanjem in zdravljenjem poglavitnih vzrokov lažnega strahu boste našli svoj pogum.

ŠTIRI RESNICE ZA NEGOVANJE POGUMA

Prva resnica: Negotovost je pot v možnost.
Druga resnica: Izguba je naravna in lahko vodi v rast.
Tretja resnica: Vesolje je namensko.
Četrta resnica: Vsi smo eno.Ko boste verjeli štirim resnicam za negovanje poguma, boste stopili na pot pogumnejšega življenja. Ko boste vzpostavili pravilen odnos do negotovosti, ji ne boste več s strahom zrli v oči, saj se boste sposobni z njo soočiti z vznemirjenjem in radovednostjo. Če sprejmete neizogibnost izgube, vam to lahko pomaga rasti.Ko boste spoznali, da vas zmeraj vodi univerzalna inteligenca, ki ni nevarna, temveč ima svoj namen, boste začeli verjeti, da se vse zgodi z razlogom, čeprav ne veste zmeraj, zakaj.Če resnično začutite, da smo vsi del skupne zavesti, se ne počutite več tako kozmično osamljeni in začnete spoznavati, da smo vsi povezani. To vam bo pomagalo zbrati dovolj poguma, da boste uresničili svoj življenjski namen. Ko se ne boste več podrejali štirim strah vzbujajočim predpostavkam in boste štirim resnicam za negovanje poguma prepustili vodenje svojih dejanj, se boste pozdravili in blagoslovili svet.

V knjigi Ozdravimo strah >> avtorica ponudi sistem vaj z meditacijami za negovanje poguma. Več: TUKAJ

O avtorici knjige:
Dr. Lissa Rankin, s knjigo Z umom nad medicino>> najbolj prodajana avtorica časopisa New York Times, je zdravnica, avtorica, govornica in ustanoviteljica Inštituta za celostno medicino, programa za usposabljanje zdravnikov in drugih izvajalcev zdravstvenih storitev.
Zavzeto raziskuje, zakaj so ljudje zdravi, kaj povzroča nagnjenost k boleznim, kako bi lahko zdravilci bolje poskrbeli za svoje bolnike in kako bi lahko bolniki bolje skrbeli zase.
Njen cilj je, da bi izboljšala zdravstveno oskrbo, pomagala bolnikom, da bi imeli dejavnejšo vlogo pri zdravljenju, da bi se od avtohtonih kultur naučila nenavadnih metod zdravljenja in spodbudila zdravstveno industrijo, da teh čudežev ne bi zavračala, temveč bi olajšala njihovo sprejemanje. Zelo jo zanima tudi, kako se duhovna rast prenaša v telesno zdravljenje in kako prebujajoča se kolektivna zavest zdravi vse nas.