Beremo

Kako otroku predstavimo moč pozitivnih misli in besed

Kako otroku predstavimo moč pozitivnih misli in besed 1
Mnenje prispeva: Kaja RegulaVse, kar izrečemo, vsebuje energijo, ki vpliva na nas in na druge. Da bo vaš otrok to lažje razumel, mu recite, naj si predstavlja, da takrat, ko nekomu nekaj govori, besede prihajajo iz njegovih ust kot vilinski prah ali pa kot nafta.

Besede kot vilinski prah

Povejte mu, da so pozitivne besede, s katerimi drugim pokažemo, da jih cenimo, kot vilinski prah. Zaradi njih se ljudje počutijo nekaj posebnega in čarobnega; take besede jim dajo moč, da pokažejo in živijo svoje najboljše lastnosti.

Besede kot razlita nafta

Sovražne ali negativne besede pa so kot razlita nafta. Onesnažijo vse, kar dosežejo, in povzročijo veliko škodo. Kadar poskušamo očistiti razlito nafto, je to zelo težko, ker jo še vedno nekaj ostane. Podobno tudi škodljivih posledic ne moremo odstraniti. Besede, ki ranijo, je težko vzeti nazaj. Zato moramo tako skrbno paziti, kaj govorimo drugim.Nato mu povejte, da ni pomembno samo to, kar govorimo drugim; paziti moramo tudi na to, kako govorimo o sebi in svojem življenju. Razložite mu, da če se ves čas pritožuje, je to tako, kakor da bi se kopal v lastni nafti. Povejte mu, da bo to, na kar se osredotoča, še bolj pritegnil v svoje življenje. Namesto da se pritožuje nad negativnimi stvarmi, naj poišče pozitivne in govori o njih.Več v knjigi Čarobni jaz

Kako nafto spremenimo v vilinski prah?

Tukaj je nekaj primerov, kako razlito nafto spremenimo v vilinski prah.

  • Sovražim pospravljanje svoje sobe. – Uživam v svoji sobi, ko je pospravljena.
  • Matematika je tako težka! – Izzivi v šoli mi dajejo priložnost, da se razvijam in postajam pametnejši.
  • Ne maram tega, kar je za večerjo. – Kakšno srečo imam, da imamo dovolj hrane za večerjo.
  • Danes imam slab dan. – Zdaj imam slab trenutek sredi dobrega dneva. Vem, da bo minil.

Vsakič ko se bo vaš nadobudnež začel pritoževati, poskusite negativne stavke skupaj z njim preobrniti v pozitivne, dokler se tega ne bo naučil sam in mu bo prišlo v kri.

Poskus s semeni

Skupaj lahko izvedeta tudi poskus z dvema semenoma iste vrste iz iste vrečke. Vsako seme dajta v svoj lonček in potem naj otrok z obema ravna popolnoma enako. Poskrbi naj, da dobita enako količino vode in sončne svetlobe. Edina razlika bodo besede, ki jima ju bo govoril.
Eni rastlini naj govori, da jo ima rad, da je lepa in posebna. Drugi naj govori, da je nihče ne mara in da je grda. To naj počne vsak dan. Skupaj opazujta, kako rastlinici rasteta, in se pogovorita o tem, kar opazita.Več idej, kako otroku na njemu razumljiv način približati ideje ideje prijateljstva, ljubezni do sebe, skrbi za svoje telo, zdrave prehrane, zakona privlačnosti, pomoči drugim, prijaznosti, odpuščanja, meditacije, boga in še več, najdete v knjigi Čarobni jaz