Konoplja, zavest in zdravje

Knjiga Konoplja, zavest in zdravje je spisana v prelomnem obdobju, ko se po desetletjih izrazite odklonilnosti odnos javnosti do konoplje resno spreminja, iz prekletstva v blagoslov, oziroma se nanjo spet gleda podobno, kot se je gledalo pred njeno prepovedjo. V knjigi lahko beremo o zgodovinskem poteku dogodkov – od njene starodavne uporabe

Konoplja, zavest in zdravje 3

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 19.90€.Current price is: 18.90€.

6 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Konoplja, zavest in zdravje 4 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Konoplja, zavest in zdravje 5

Opis

Knjiga Konoplja, zavest in zdravje je spisana v prelomnem obdobju, ko se po desetletjih izrazite odklonilnosti odnos javnosti do konoplje resno spreminja, iz prekletstva v blagoslov, oziroma se nanjo spet gleda podobno, kot se je gledalo pred njeno prepovedjo. V knjigi lahko beremo o zgodovinskem poteku dogodkov – od njene starodavne uporabe prek vzrokov in poteka njene prepovedi pa vse do njenega preporoda v zadnjih letih.

Delo obsega tudi kratko zgodovino raziskovanja zavesti, tako z vidika psihologije kot nevrologije, ter pregled najbolj znanih psihotropnih rastlin. Opisan je tudi endokanabinoidni sistem, navedene pa so tudi glavne zdravstvene raziskave vse do danes.

Pravi dragulj v knjigi pa je nedvomno predvsem pogovor s starosto konopljinega gibanja Rickom Simpsonom in njegovim asistentom Jindřichom Bayerjem, v katerem sta pojasnila bistvo in marsikatero podrobnost v zvezi z zdravljenjem s konopljo.

Bogdan Kristofer Meško, akademski slikar, je znameniti slovenski intelektualec. Izpod njegovih rok so namreč izšla slovenska epohalna dela, kot so Sanskrtsko-slovenski slovar, Slovensko-sanskrtski slovar ter Vedski jezik in izvor slovenščine. Je tudi avtor knjige Predlog zakona o konoplji. V svoji novi knjigi Konoplja, zavest in zdravje konoplji vrača mesto kraljice med rastlinami, ki ga je nekoč že imela. Avtor brez dlake na jeziku priznava, da mu je k visokim intelektualnim dosežkom in k slikanju na višji ravni pomagala in mu še pomaga prav konoplja. In to tista prava.

Dodatno

Konoplja, zavest in zdravje 6Lastnosti

avtor

format

12,5 x 19 cm

isbn

9789616861403

leto-izida

2015

proizvajalec

st-strani

256 strani

vezava

Mehka vezava