Beremo

Mooji: Resnice ne moreš najti brez ljubezni

Mooji: Resnice ne moreš najti brez ljubezni 1

Citati povzeti iz knjige Preden sem, Mooji:

Spremeniti svet ni tvoja naloga. Spremeniti se ni tvoja dolžnost. Spoznati svojo pravo naravo je tvoja priložnost.Igla na kompasu vedno kaže proti severu, ne glede na to, v katero smer greš. Tako bi moralo biti tudi s teboj. Kar koli počneš in kamor koli greš, naj tvoj um ostane v Srcu.Če nekaj, kar ti povem, globoko odmeva v tebi, potem osredotoči svojo pozornost in svoje celotno bitje v ta uvid.
Bodi zelo miren. Ostani resničen in odločen.
Ne nameni pozornosti umu, ki razdvaja, in kmalu boš odkril mir, ki presega vsako razumevanje.Več v knjigi Preden sem, MoojiNajvišji Oče, v katero smer moram gledati, da najdem Tebe, ki so brezčasno nastanjen v mojem srcu;
Tebe, ki napolniš vsako celico mojega bitja s svojo navzočnostjo, lučjo in pesmijo?
Kaj lahko loči to, kar sem Jaz, od tega, kar si Ti?
Otresi me ega in združi moj um s Seboj.Življenje ti ne dolguje ničesar. Če imaš takšen odnos, boš hvaležen za vse.Kaj si naredil za to, da si si zaslužil 30 let čistega zraka?
Kaj je kdor koli naredil za to, da ima srce, ki mu utripa tudi takrat, ko spi?
Kaj si naredil za to, da si zaslužiš kar koli in kdo sploh si?
Če bi globoko premišljeval o teh stvareh, potem ne bi bil prevzeten in ne bi trpel. Cenil bi življenje v vseh njegovih izrazih.Resnice ne moreš najti brez ljubezni.
Preprosto ne bo zacvetela v tvojem srcu.
Pojdi v jedro Bitja.
Vrni se izpolnjen.Poskušati ustaviti um je, kot da bi poskušal ustaviti veter, medtem ko si oblečen v papirnatega zmaja.Če se nekaj dogaja meni, se zagotovo dogaja tudi Bogu, ker sem jaz v Božjih rokah, ker sem jaz v srcu Boga, in Bogu se prav nič ne more zgoditi.Več v knjigi Preden sem, Mooji