Notranji svet travme

»Ponovno odkritje« telesne in spolne zlorabe otroka je znova oživilo psihiatrično zanimanje za motnje, ki izhajajo iz travmatičnih izkušenj. V Notranjem svetu travme Donald Kalsched raziskuje notranji svet sanjskih in fantazijskih podob, s katerimi se srečuje pri ljudeh, ki so pretrpeli neznosne življenjske izkušnje. Avtor notranji svet preučuje skozi prizmo

Notranji svet travme 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

35.00

2 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Notranji svet travme 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Notranji svet travme 6

Opis

»Ponovno odkritje« telesne in spolne zlorabe otroka je znova oživilo psihiatrično zanimanje za motnje, ki izhajajo iz travmatičnih izkušenj. V Notranjem svetu travme Donald Kalsched raziskuje notranji svet sanjskih in fantazijskih podob, s katerimi se srečuje pri ljudeh, ki so pretrpeli neznosne življenjske izkušnje. Avtor notranji svet preučuje skozi prizmo nekaterih arhaičnih in značilnih sanjskih podob, ki se pojavljajo kot odziv na kritične trenutke v terapiji. Pokaže, kako lahko v ironičnem preobratu psihičnega življenja prav te podobe, ki nastanejo kot obramba selfa, postanejo škodljive in destruktivne, kar pri posamezniku povzroči nadaljnjo travmo. Zakaj in kako se to zgodi, sta vprašanji, na kateri skuša odgovoriti ta knjiga.

Na podlagi podrobnega kliničnega materiala avtor posebno pozornost posveti vprašanjem zasvojenosti in psihosomatskih motenj pa tudi obširni temi disociacije in njene obravnave. Pri tem združi Jungove poglede na travmo in ponovno opredeli klasične interpretacije jungovskih teorij. Z osredotočanjem na arhaične obrambe selfa in mitopoetski jezik sanj in pravljic poveže jungovsko teorijo in prakso s sodobno teorijo objektnih odnosov in teorijo disociacije. Hkrati prikaže, kako lahko jungovsko razumevanje univerzalnih mitskih podob in izročila osvetli zdravljenje travmatiziranega pacienta.

Pri travmi se razvojni prehodi, ki dajejo življenju smisel in pomen, prekinejo. Donald Kalsched vidi to kot duhovni pa tudi kot psihološki problem, v Notranjem svetu travme pa poda prepričljiv vpogled v to, kako skuša notranji samozaščitni sistem rešiti osebnega duha. Avtor Donald Kalsched je psihoanalitik v zasebni praksi in učitelj na Inštitutu C. G. Junga v New Yorku.

Mehka vezava, 15 x 23 cm, 276 strani.

“Psihotravmatologija je čudovit primer desno-hemisferne znanosti, ki dobro prenaša kaleidoskopsko dojemanje stvarnosti … Jungovski način razumevanja je obtičal na periferiji našega razumevanja travme, tako da smo zelo veseli knjige, ki nam osvetli razmišljanja Junga in pripadnikov njegove psihoterapevtske šole o travmi.” – dr. Robert Oravecz, dr. med. spec.

Dodatno

Notranji svet travme 7Lastnosti

avtor
format 15,0 x 23,0 cm
isbn 9789616967358
leto-izida 2019
proizvajalec
st-strani 276 strani
vezava Mehka vezava