Razvoj zavesti (2. razširjena in dopolnjena izdaja)

Pred vami je druga izdaja knjige Razvoj zavesti. Njeno poslanstvo je posredovati najboljše znanstveno utemeljeno znanje o človekovem razvoju običajnemu človeku. Gre za to, da si je človeštvo končno ustvarilo dovolj znanja o lastnem razvoju, in napočil je čas, da se tega znanja začne posluževati vsakdo.

Razvoj zavesti (2. razširjena in dopolnjena izdaja) 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

29.00

7 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Razvoj zavesti (2. razširjena in dopolnjena izdaja) 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Razvoj zavesti (2. razširjena in dopolnjena izdaja) 6

Opis

Pred vami je druga izdaja knjige Razvoj zavesti. Njeno poslanstvo je posredovati najboljše znanstveno utemeljeno znanje o človekovem razvoju običajnemu človeku. Gre za to, da si je človeštvo končno ustvarilo dovolj znanja o lastnem razvoju, in napočil je čas, da se tega znanja začne posluževati vsakdo.

Knjiga je znanstveno utemeljena in opisuje družbeno zgodovinski proces osvobajanja človeštva. Ta ne omogoča le boljšega življenja temveč, kar je bistveno – psihološki razvoj posameznikov, ki pripelje do razvoja zavesti. Ljudjem se z razvojem odpira um, s tem pa njegova uporabna moč za bolj pravilno, pravično, kvalitetno in dobro upravljanje s svojim notranjim in zunanjim svetom. To omogoča razcvet posameznikov, celotnih družb in tudi naravnega okolja. Znanost je dokazala obstoj prelomne točke, ko se začne neke vrste zlata doba. Takrat zavlada kultura odgovornosti, ki ni resnobna in obremenjujoča temveč radostna. Vprašanje je le, ali se nam bo uspelo do tja razviti pravočasno.
V času, ko nam grozijo katastrofe še nevidenih dimenzij, se nam obetajo tudi neslutene nove možnosti. Tokrat naj bi se razvijal čisto vsak posameznik. Knjiga podrobno predstavi stopnje razvoja, kaj ga omogoča in kaj zavira. Prav tako predstavi kulturne in razvojne stopnje družb.

Mehka vezava, 16,5 x 24,0 cm, 466 strani.

VEČ O KNJIGI:

Moj razvoj je moj dolg do tega planeta, družbe in mojih bližnjih. Čas samozadovoljne brezbrižnosti je mimo. To pa ni grenko spoznanje, temveč ravno nasprotno. Z razvojem se zaženejo procesi ustvarjanja boljšega življenja in boljšega sveta. Žal, v zahodni civilizacijski sferi psihološka razvojna dimenzija odraslega človeka, širši javnosti ni ravno poznana. Na dan prihaja šele v zadnjem obdobju. V bistvu pa bi moral to znanje posedovati vsak posameznik.

Vsak zdrav človek se psihološko razvija. Tako kot se pri otrocih razvijajo vedno novi psihološki mehanizmi za boljše upravljanje z realnostjo, se razvijajo tudi pri odraslih. Razvoj omogoča pozicioniranje v vedno boljše življenje. Poznejše stopnje so boljše v vsem in slabše v ničemer. Odrasli razumejo otroke, otroci pa odraslih ne. Zgodnejše stopnje od naše razumemo, poznejših pa ne, zato nikoli ne vemo, kaj nas čaka z razvojem. Eno je gotovo: bolje bo. Izjemno zanimivo je razumeti, kaj se dogaja s človeškimi odnosi, ko se družbe razvijajo. Proces sedaj že dobro razumemo.

Posameznikov razvoj je v veliki meri odvisen od družbenih in kulturnih pogojev. Družbe po svetu se močno razlikujejo po tem, v kolikšni meri omogočajo psihološki razvoj posameznika. Posledično so na različnih stopnjah zavesti ali pravilneje rečeno – obstoja. Psihološki razvoj je v veliki meri neodvisen od inteligence ali količine znanja. Oba pa k njemu pripomoreta. Lahko rečemo, da tovrstni razvoj omogoča aktiviranje kvalitetnejšega razmišljanja. Pri tem ima možnosti prav vsakdo. Tako kot si želimo zanesljivega zdravnika, je treba tudi razvoj zavesti obravnavati celostno in resno. Ne smejo nas zavesti polovičarske razlage samooklicanih “gurujev.”

Kljub želji, da se znanje o razvoju zavesti čimbolj razširi in bodo za to potrebni tudi določeni tržni prijemi, naj bi se to temo očistilo komercializacije in pridiha new age-a. Razvoj zavesti ne vodi v resnost, svetniškost, absolutno etičnost, puritanstvo, askezo in podobno. Omogoča opolnomočenje za vedno bolj učinkovito ter uspešno delovanje, vedno bolj radostno življenje, odgovoren in ljubeč odnos do celotne realnosti. Še zadnje trohice zla in nasilnosti izginjajo.

Knjiga Razvoj zavesti želi biti izčrpna in natančna, vendar kolikor mogoče kratka. Utemeljena je na znanosti, na ugotovitvah ogromno raziskav in tisoče testiranj. Kljub temu, se želi približati širšemu bralstvu. Tisti, ki so jo že prebrali, trdijo, da jim je omogočila serijo razsvetljujočih spoznanj. To naj bi bralca spremenilo. Omogočilo naj bi boljše življenje in hitrejši razvoj njemu, pa tudi njegovim bližnjim, predvsem pa lastnim otrokom.

Dodatno

Razvoj zavesti (2. razširjena in dopolnjena izdaja) 7Lastnosti

avtor

David Cigoj

format

16 , 5 x 24 , 0 cm

isbn

9789610712053

leto-izida

2022

st-strani

466 strani

vezava

Mehka vezava