Samo Ljubezen – Potovanje v Božje Srce

Življenje je bilo dano, da lahko ponovno odkrijemo svoj pravi jaz in tisto, kar leži onstran tega. Odkritje sebe se morda zdi končni cilj, vendar obstaja nekaj še večjega. V srcu vsakega živega bitja čaka Gospod in ima svoje načine, da vas spomni na Svoj odnos z vami.

Samo Ljubezen - Potovanje v Božje Srce 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

27.00

1 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Samo Ljubezen - Potovanje v Božje Srce 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Samo Ljubezen - Potovanje v Božje Srce 6

Opis

Življenje je bilo dano, da lahko ponovno odkrijemo svoj pravi jaz in tisto, kar leži onstran tega. Odkritje sebe se morda zdi končni cilj, vendar obstaja nekaj še večjega. V srcu vsakega živega bitja čaka Gospod in ima svoje načine, da vas spomni na Svoj odnos z vami.

Ta knjiga je bila zasnovana tako, da vam omogoči lastno intimno izkušnjo tega, kako Paramahamsa Vishwananda mojstrsko vodi iskalce na potovanju h končni izpolnitvi.


Samo Ljubezen – na prvi pogled preprost izraz, ki pa je v resnici najgloblje spoznanje življenjskega namena. Ni treba, da bi nas kdorkoli učil, kako ljubiti – to je naš najgloblji, najnaravnejši izraz bivanja. Vendar pa človeški um to zelo težko razume. V celoti razumeti, da je resnična Ljubezen tisto, po čemer vsi na koncu hrepenimo, tako po pridobivanju izkušenj kot izražanju; je težje, kot bi si večina mislila. Še težje je vedeti, kje najti to najbolj resnično obliko Ljubezni. Najtežje pa se zdi potovanje, pot do spoznanja te brezpogojne Ljubezni v nas samih.


Paramahamsa Vishwananda je vedno učil, da je Božja Ljubezen razlog, zakaj smo tukaj; je naš cilj in, kar je neverjetno, je tudi čoln, ki nas bo tja varno pripeljal. A ne glede na to, kako poetično in globoko se morda sliši, je treba še veliko razumeti in se naučiti, preden to postane resničnost, ki jo živimo. V tej knjigi Paramahamsa Vishwananda pojasnjuje vsak korak človeškega potovanja. Tega ne stori z zapleteno uporabo abstraktne filozofije, temveč nam pripoveduje zgodbe, tako alegorične kot resnične. S svojo bistroumnostjo in edinstvenim pogledom razrešuje človeško stanje in namen življenja v na videz očitna spoznanja, ki so bila vedno v nas, speča, in so čakala, da pridejo na dan. Opominja nas, da ni nobenega drugega pravega življenjskega cilja, nobenega drugega merila uspeha, nobenega drugega vrednega cilja, niti nobene druge poti, po kateri bi bilo vredno hoditi – obstaja ‘samo Ljubezen’.


Morda se sliši kot prevelika poenostavitev tega, kar je življenje, toda kaj če to misel prezremo, se odmaknemo od sodb uma in se raje vprašamo: ‘Zakaj ne bi moglo biti tako preprosto?’ Z besedami samega Paramahamse Vishwanande: ‘Brezpogojne Ljubezni ne morete razumeti v strahu.’ Pustimo torej strahove za seboj in dovolimo Gurujiju, da nas vodi do našega edinega, pravega doma – do Božje Ljubezni.


Pohvale knjige:

»Polni mi srce. V teh težkih trenutkih, ki jih preživljam, je kot balzam na rane.«
– Andreja

»Se mi zdi, kot da se mi je začela vračati vera v ljubezen in smisel vsega skupaj in željo imam, da bi doživela nekaj globljega, vsaj podobnega, kot pripovedujejo zgodbe o predanosti tudi sama.«
– Mojca

»Lepe zgodbe, ki prav zavibrirajo z dušo.«
– Ema


O avtorju:
Paramahamsa Vishwananda je satguru, nekdo, ki vas lahko pripelje do spoznanja Boga, pa tudi neposredni učenec Mahāvatārja Bābājija v liniji kṛyā-yoge. Že kot otrok je kazal nadnaravne sposobnosti in božanske lastnosti ter pritegnil pozornost duhovnih iskalcev. Svoje življenje posveča notranji rasti človeštva in je v svet vrnil vrsto starodavnih meditacijskih tehnik, ki pomagajo prebujati in negovati ljubeč odnos z božanskim.

Skozi leta nenehnih potovanj, poučevanj in vodenja je Paramahamsa Vishwananda ostal skromen in duhovit, ter na Zemljo prinaša najgloblje in subtilne resnice, tako da je ista pot, ki so jo nekoč lahko ubirali le nekateri, zdaj dostopna vsem. 

Njegove nauke je mogoče najti v njegovih knjigah, videoposnetkih, duhovnih orodjih in tehnikah, satsaṅgih (duhovna vprašanja in odgovori) in darśanih (blagoslovih). Njegova organizacija, znana kot Bhakti Marga (Pot predanosti), ima svoje lokalne centre po vsem svetu, tudi v Sloveniji.

Dodatno

Samo Ljubezen - Potovanje v Božje Srce 7Lastnosti

avtor

format

14,0 x 21,5 cm

isbn

9789619558027

leto-izida

2024

proizvajalec

st-strani

384 strani

vezava

Mehka vezava