Bhagavad Gita: esenca

Besedilo Bhagavad Gīte je globok dialog, ki se na bojišču, tik pred bitko, odvija med bojevnikom Arjuno in voznikom njegovega bojnega voza, ki je v resnici Sam Gospod. Bhagavad Gita esenca ja zasnovana kot vseživljenjski duhovni spremljevalec. Ponuja nam resnična, praktična učenja o jogi, samoobvladovanju in doseganju popolnosti. 

Bhagavad Gita: esenca 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

15.00

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Bhagavad Gita: esenca 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Bhagavad Gita: esenca 6

Opis

Besedilo Bhagavad Gīte je globok dialog, ki se na bojišču, tik pred bitko, odvija med bojevnikom Arjuno in voznikom njegovega bojnega voza, ki je v resnici Sam Gospod.

Bhagavad Gita esenca ja zasnovana kot vseživljenjski duhovni spremljevalec. Ponuja nam resnična, praktična učenja o jogi, samoobvladovanju in doseganju popolnosti. 

Pred tisoče leti je bilo človeštvu na ogromnem bojišču sredi kaosa, negotovosti in strahu podarjeno najvišje znanje. Danes ga poznamo po imenu Bhagavad Gītā.

Gītā je pogovor med Bogom in razdvojenim bojevnikom Arjuno. Najvišji Gospod v podobi Kṛṣṇe igra ponižno vlogo voznika bojnega voza, ki mojstrsko poučuje Arjuno o globokih skrivnostih življenja. Resnica je, da je svet, v katerem živimo danes, isto bojno polje, na katerem se je znašel Arjuna. Edina razlika je, da bitka, s katero se sooča vsak izmed nas, ni zunaj, ampak znotraj nas. Čeprav ostajajo Kṛṣṇova učenja skozi čas nespremenjena, potrebujemo v tej moderni dobi vir večje modrosti, ki nam bo pomagal, da ta učenja uporabimo pri ovirah, s katerimi se soočamo. 


Bhagavad Gītā, ki jo je predal Gospod Sam, daje duhovnim iskalcem ta zemljevid do samega izvira božanskosti. Komentarji Paramahamse Vishwanande o Kṛṣṇovih učenjih nam odkrivajo in prenašajo modrosti Bhagavad Gīte v naše današnje življenje.

Na koncu nam pomagajo razumeti, da imamo odnos z Bogom in da je cilj našega življenja popolno zavedanje te zelo osebne in božanske povezave. Če lahko na tak način povežemo učenja Bhagavad Gīte in komentarje Paramahamse Vishwanande, bomo stopili na pot edinstvenega osebnega potovanja, ki vodi iz uma v srce. In kljub izzivom na poti nam bo Njegovo vodstvo v pomoč, da jo prehodimo z zaupanjem in pogumom.


Pohvale knjige:

»Z razumevanjem in uporabo modrosti, ki jih je dal Kṛṣṇa in z meditacijo o prodornih komentarjih Paramahamse Vishwanande, lahko stojimo ob Arjuni in se skupaj borimo v najpomembnejši bitki vseh časov.«
– Swami Revatikanta

»Bhagavad Gita je verjetno vodilni spis indijske duhovnosti in hinduizma nasploh in kometarje je pisalo na stotine eminentnih osebnosti. Kaj dela točno to določeno verzijo Bhagavad Gite tako posebno? Ob razumljivem prevodu in preciznih povzetkih, ki dajejo kontekst vsakemu poglavju, so resnični kronski dragulj komentarji Paramahamse Vishwanande. Ves čas nas neusmiljeno opominja, da ta ljubezen, o kateri govori Kṛṣṇa, ni teoretična stvar, da jo vi in jaz lahko dosežemo tu in zdaj. In to je, kar je tako močno v tej knjigi, da ljubezen postane resničnost.«
– Mayuran Senthilnathan (predavatelj in pisec, avtor Avatars of the Master in The Hipocrite within)


O avtorju:

Paramahamsa Vishwananda je satguru, nekdo, ki vas lahko pripelje do spoznanja Boga, pa tudi neposredni učenec Mahāvatārja Bābājija v liniji kṛyā-yoge. Že kot otrok je kazal nadnaravne sposobnosti in božanske lastnosti ter pritegnil pozornost duhovnih iskalcev. Svoje življenje posveča notranji rasti človeštva in je v svet vrnil vrsto starodavnih meditacijskih tehnik, ki pomagajo prebujati in negovati ljubeč odnos z božanskim.

Skozi leta nenehnih potovanj, poučevanj in vodenja je Paramahamsa Vishwananda ostal skromen in duhovit, ter na Zemljo prinaša najgloblje in subtilne resnice, tako da je ista pot, ki so jo nekoč lahko ubirali le nekateri, zdaj dostopna vsem.

Njegove nauke je mogoče najti v njegovih knjigah, videoposnetkih, duhovnih orodjih in tehnikah, satsaṅgih (duhovna vprašanja in odgovori) in darśanih (blagoslovih). Njegova organizacija, znana kot Bhakti Marga (Pot predanosti), ima svoje lokalne centre po vsem svetu, tudi v Sloveniji.

Dodatno

Bhagavad Gita: esenca 7Lastnosti

avtor

format

10,8 x 18,0 cm

isbn

9789619558003

leto-izida

2024

proizvajalec

st-strani

299 strani

vezava

Trda vezava