Samooskrbna shramba – Kako iz pridelanega dobiti največ

Vse, kar morate vedeti o pripravi shrankov, v katerih se ohrani največ dragocenih hranil, antioksidantov in vitaminov. V času, ko sprehod skozi trgovine postaja vse bolj tvegan, hranilna vrednost tega, kar je v ponudbi kot industrijsko živilo, pa je vse manjša, je priprava domače ozimnice odlična naložba v zdravje in dobro počutje. Hkrati pa se vračajo časi, ko bo takšno znanje tudi temelj prehranske varnosti in razbremenitve hišnega proračuna.

Samooskrbna shramba - Kako iz pridelanega dobiti največ 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

37.90

1 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Samooskrbna shramba - Kako iz pridelanega dobiti največ 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Samooskrbna shramba - Kako iz pridelanega dobiti največ 6

Opis

Vse, kar morate vedeti o pripravi shrankov, v katerih se ohrani največ dragocenih hranil, antioksidantov in vitaminov.

V času, ko sprehod skozi trgovine postaja vse bolj tvegan, hranilna vrednost tega, kar je v ponudbi kot industrijsko živilo, pa je vse manjša, je priprava domače ozimnice odlična naložba v zdravje in dobro počutje. Hkrati pa se vračajo časi, ko bo takšno znanje tudi temelj prehranske varnosti in razbremenitve hišnega proračuna.

Cilj ekipe, ki je ustvarjala ta priročnik (pomagali so še številni člani društva, prijatelji, strokovnjaki s področja živilske tehnologije, kemije in farmacije), je bil združiti modrost starih tradicij in sodobnih znanstvenih spoznanj ter vam pomagati na poti do čim bolj zdrave ozimnice. Nobeden izmed receptov, ki jih objavljamo, ni prepisan. Vsi so bili izpopolnjevani in preverjani skozi dolga leta naših lastnih praktičnih izkušenj. (V hladilniku in shrambi imam celo poseben oddelek za preizkušanje obstojnosti različnih pripravkov, v katerem shranjujem vložnine tudi 5–6 let in preverjam, kako se ohranjajo, če so pripravljene na načine, ki jih predlagamo v tej knjigi.)

S pomočjo knjige boste odkrili:

Kako iz kozarca vložnin dobimo več, kot smo dali noter?
Kaj lahko shranjujemo v presni obliki, kaj v fermentirani, kaj pa je najbolj primerno pasterizirati?
V čem je skrivnost obstojnosti trajnih pest?
Kaj vse lahko vložimo v obliki presnega pesta?
Kaj vse lahko fermentiramo?
Kako uporabiti čim manj ali nič sladkorja v sladkih shrankih?
Kako konzerviramo s pomočjo začimb in eteričnih olj? Katera gostila so zdrava in kako jih pravilno uporabiti?
Kaj lahko gre narobe?
Kako razlikovati kvasovke od plesni?
Kdaj so “pokvarjeni” shranki, še vedno uporabni in kdaj jih moramo zavreči?
Kako se izogniti napakam, zaradi katerih se shranki pokvarijo?

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka.
Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec védenja (2013), Ščepec rešitve (2012) …

Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji.

Vse njene knjige najdete TUKAJ >>

Dodatno

Samooskrbna shramba - Kako iz pridelanega dobiti največ 7Lastnosti

avtor

format

19,0 x 24,5 cm

leto-izida

2022

proizvajalec

st-strani

231 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789619466476