Ščepec navdiha – Hitro, preprosto, zdravo, slastno!

V prednaročilu na voljo z 8 % popustom. Prednaročniška akcija velja za naročila in plačila prejeta do 6. 11. 2025. Knjigo lahko pričakujete po njenem izidu, ki bo predvidoma 7. 11. 2025. Ščepec navdiha – Hitro, preprosto, zdravo, slastno! je več kot kuharica – je topla, premišljena in izvirna zbirka receptov ter življenjskih izkušenj, ki nastaja izpod peres ožje ekipe Zazdravje. Ta knjiga prinaša preprost in iskren odgovor na vprašanje, kako tudi v natrpanem vsakdanu kuhati zdravo, okusno in hitro. Namenjena je vsem, ki si želite jesti bolje, živeti bolj usklajeno z naravo ter znova odkriti užitek v pripravi obrokov zase in za svoje bližnje.

Brezplačna dostava nad 65€

Izvirna cena je bila: 39.00€.Trenutna cena je: 35.88€.

Zadnja priložnost! Razprodaja se konča čez

0 dni 00 ur 00 min 00 sec
6 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Opis

V prednaročilu na voljo z 8 % popustom. Prednaročniška akcija velja za naročila in plačila prejeta do 6. 11. 2025. Knjigo lahko pričakujete po njenem izidu, ki bo predvidoma 7. 11. 2025.

Ščepec navdiha – Hitro, preprosto, zdravo, slastno! je več kot kuharica – je topla, premišljena in izvirna zbirka receptov ter življenjskih izkušenj, ki nastaja izpod peres ožje ekipe Zazdravje. Ta knjiga prinaša preprost in iskren odgovor na vprašanje, kako tudi v natrpanem vsakdanu kuhati zdravo, okusno in hitro. Namenjena je vsem, ki si želite jesti bolje, živeti bolj usklajeno z naravo ter znova odkriti užitek v pripravi obrokov zase in za svoje bližnje.

Knjiga odgovarja na izziv sodobnega časa: čeprav imamo na voljo nešteto spletnih receptov, kuhamo vse manj. Zato Ščepec navdiha ne ponuja le navodil za pripravo jedi, ampak vas vabi, da ponovno začutite čar ustvarjanja v kuhinji. Vsak recept je oblikovan tako, da vas ne bo obremenil s kompleksnimi postopki ali redkimi sestavinami – obroke boste lahko pripravili hitro, preprosto in brez stresa, hkrati pa bodo ti hranilni, sezonski in v sozvočju z vašim telesom.

V knjigi boste našli pester nabor receptov, ki ne polnijo zgolj želodcev, temveč celostno podpirajo zdravje in dobro počutje. Avtorice v njej delijo svoja znanja in pristne izkušnje, ki so se nabirale skozi leta delovanja na področju naravnega zdravja, samooskrbe, priprave zdrave hrane in ozaveščanja o trajnostnem načinu življenja. Knjiga je nastala z namenom, da vas opolnomoči – ne le z idejami za jedilnik, ampak tudi s širšim pogledom na to, kaj pomeni jesti kakovostno in živeti povezano s sabo in z naravo.

V tem priročniku za vsakodnevno kuhanje boste odkrili, da se zdrava prehrana ne začne pri dragih superživilih, ampak pri dobri organizaciji, spoštovanju lokalnih sestavin, sezonskosti in zdravi meri. Vsi recepti so premišljeno sestavljeni, da ne obremenjujejo telesa in obenem nudijo obilico okusa, veselja in ustvarjalnosti. Ne glede na to, ali iščete ideje za hitro kosilo, hranilen zajtrk ali zdrav posladek – Ščepec navdiha vas bo vedno znova navdihoval.

Ta knjiga ni nastala v komercialni kuhinji, temveč v resničnih življenjih žensk, ki vsak dan pripravljajo obroke svojim družinam, delijo znanje na delavnicah, pišejo članke in predavajo o naravnih rešitvah. Vanjo so vključile svoje vrednote, ljubezen do hrane in izkušnje, ki so jih pridobivale dolga leta. Kot pravijo same, je ta knjiga njihov osebni prispevek za bolj zdrav, srčen in povezan svet.

Naj zadiši v vaši kuhinji – naj zadiši po navdihu, zdravju in življenju.

O avtoricah

Karmen Prah je svojo kuharsko pot začela v podjetju, kjer so pripravljali ekološke obroke, kasneje pa je kot založnica v podjetju Jasno in glasno soustvarjala knjižne zbirke Ščepci, Preverjene naravne rešitve in Samooskrba. Leta 2011 se je pridružila ekipi Zazdravje.net. V kuhinji sledi načelu, da je prava čarovnija vedno začinjena z obilico topline in srčnosti.

Katja Podergajs sodeluje z Zazdravje.net že od leta 2008, kjer deluje kot avtorica člankov, lektorica in predavateljica. Vodila je številne delavnice priprave zdrave hrane, hkrati pa je nekaj let tudi sama živela v samooskrbnem duhu. Danes ureja spletne vsebine informacijskega središča Zazdravje.net.

Marija Kočevar je leta 1995 odprla eno prvih trgovin z zdravo prehrano pri nas – Jablano. Njena predanost naravnemu življenju izvira že iz otroštva, ko se je učila od zdravilk in zeliščark. Z leti jo je pot vodila tudi skozi makrobiotiko, jogo in ajurvedo, kjer je poglobila svoje znanje o vplivu hrane na zdravje.

Nina Glažar, ustvarjalka bloga IZIBIZI – udomačena kuhinja, v kuhinji združuje tradicionalne metode priprave hrane z razumevanjem sodobne prehrane. Njeni recepti so nastali iz vsakodnevne prakse mame dveh najstnic in ponujajo rešitve za vse, ki želijo kuhati zdravo, hitro in z naravnimi sestavinami.

Sabina Topolovec se že več kot desetletje posveča pisanju in izobraževanju o zdravi prehrani otrok ter naravnih rešitvah za celotno družino. Sodelovala je pri številnih knjižnih projektih, med njimi pri trilogiji Ščepec in knjigi Zdravilna moč začimb za otroke. Danes vodi tedenske e-novice ter od leta 2025 tudi tiskani časopis Zazdravje.net.

Sanja Lončar (1965–2025) je bila ustanoviteljica in vodja gibanja Skupaj za zdravje človeka in narave, enega najpomembnejših projektov na področju ozaveščanja o naravnih pristopih k zdravju v Sloveniji. Bila je urednica in soavtorica več kot 20 uspešnic, njeno delo pa je prepoznano tudi v tujini. Sanjo je leta 2025 ustavila težka bolezen, a njeno izjemno znanje, vizija in prispevek ostajajo prisotni in živijo v nadaljevanju njenega poslanstva.

Dodatno

Lastnosti

avtor

format

20,0 x 26,0 cm

isbn

9789619693216

leto-izida

2025

st-strani

208 strani

proizvajalec

vezava

Trda vezava