Beremo

Spreminjanje svoje usode

Spreminjanje svoje usode 1

Spreminjanje vedenjskih polj

Oglejmo si dobro znano zgodbo. Radi bi spremenili nekaj in tokrat vam bo zagotovo uspelo. Morda boste vsem povedali, da ste se odločili. Določite si datum. Najpogosteje je to ponedeljek ali prvi dan v mesecu.Prvi dan vložite ves svoj trud v spremembo. Prvi dan je odličen. Samozavestni ste, morda celo spregovorite o svojem uspehu. To traja nekaj dni ali celo tednov. Vse bolj ste prepričani vase. Mogoče celo mislite, da ste premagali razvado. Če je to čokolada, boste pomislili, da si lahko privoščite tu in tam kak košček. Če je vadba, boste malo pogoljufali pri urniku. Saj ni tako hudo, če ne greste enkrat ali dvakrat, ali ne? Morda vas je nekdo prizadel, zato je spodrsljaj upravičen, samo toliko, da si opomorete. Samo začasno. Jutri boste spet nadaljevali. Ampak bolj verjetno je, da ne boste, ker boste tresk spet pristali v starem vzorcu in spet na začetku. Znana zgodba?

Oglejmo si ta univerzalni vzorec. Kaj se dogaja v resnici?

Polje s ponavljanjem postaja močnejše. Če se že dolgo vedete na določen način, je resonanca polja močna in zato tudi močno vpliva na vas. Ko se zavestno odločite za spremembo in se namenite vložiti veliko energije in dejavno prispevati k spremembi, se začnete uglaševati z novim poljem, lahko bi rekli, nasprotnim poljem.Premislite o tem s stališča Sheldrakove pripombe: “Polje povzroči materialne učinke, kadar je sistem uglašen z njim. Če je uglašen drugače, nastopijo druga polja, prvotno polje pa izgine.”Uglasili ste se z novim poljem in zdaj ste drug človek. Novo polje ima svojo lastno resonanco, zaradi katere se počutite samozavestni, prepričani vase in sposobni za vse.Več v knjigi Tapkaj in spremeni matricoČe pa se prezgodaj odločite, da vam je uspelo, in če ste prekmalu prepričani, da je novo polje povsem stabilno, se boste z vso novo samozavestjo, ki vam jo daje resonanca novega polja, vrnili k starim vzorcem. Žal se takoj, ko zdrsnete v staro navado, uglasite s starim poljem, ki tako močno odmeva v vas.Če ste že leta in leta ujeti v ta krog in se sprašujete, zakaj niste dovolj močni ali kaj je narobe z vami, se za hip umirite in sprostite. Zelo težko je namreč spremeniti vedenje samo z voljo, saj ta izvira iz zavednega uma, ki ne more premagati podzavesti ali polj. Pravzaprav meniva, da podzavest in polja utegnejo biti ista stvar. Če ste torej uporabili kup tehnik, pa niso delovale, celo postopke energijske psihologije, ki so pomagali prav vsakomur, vam pa ne, razlog tiči v poljih. Ko ste razrešili staro travmo, ste se nehali uglaševati s starim poljem, vendar se morda še niste uglasili z novim, zato se novo vedenje še ni ustalilo.

In kje je rešitev?

S PVM (tehnika ponovnega vtiskavanja v matrico) vam bova predstavila edinstveno tehniko čiščenja polja, ki vam bo pomagala, da se uglasite z novimi polji in se ustalite v njih, toda to je samo del procesa. Pokazala vam bova, kako v polju ustvarite nove slike, s katerimi se boste naravnali na novo navado ali vedenje. Lahko bi rekel, da vam bova pokazala, kako ustvarite novo podobo o sebi in jo utrdite v novem, spodbudnem polju.

Več v knjigi Tapkaj in spremeni matrico