Beremo

Štirje dogovori, ki delajo čudeže

Štirje dogovori, ki delajo čudeže 1
Miguel Ruiz >> svojim učencem pravi, naj sklenejo štiri dogovore. Po njegovih besedah lahko s temi štirimi dogovori prelomite 85 odstotkov dogovorov, ki vas zadržujejo v peklu, toda za njihovo delovanje je potrebna vadba. Z malce vaje boste delali čudeže in imeli boste dovolj moči, da nadzorujete vse svoje dogovore.

1. Bodite brezgrajni v besedah.

Ta dogovor ima globok pomen in vas lahko skoraj sam popelje iz pekla. Beseda je najmočnejši izraz duha. Je najmočnejše orodje, ki ga imamo ljudje. Beseda je božanska. Je čista magija. Čista energija.Recite le tisto, kar mislite.Pravi magi manipulirajo z besedo v dobre namene in jo izjemno spoštujejo.

2. Ničesar ne jemljite osebno.

Ljudje vse jemljemo osebno, ker zaradi svoje osebne pomembnosti domnevamo, da je vse, kar se zgodi, povezano z nami, zato vedno znova prizadenemo drug drugega in si belimo glavo s tem, čemur pravimo nepravičnost.

3. Ničesar ne domnevajte.

Domnevati pomeni meniti, da drugi vedo, kaj mislimo, ali da mi vemo, kaj mislijo drugi. Imeti moramo pogum, da vprašamo človeka, kaj misli oziroma kaj si želi in da tudi sami rečemo, kar is res želimo. Brez domnevanj ni ničesar, kar bi nam povzročalo frustracije in nikogar, na koga bi lahko valili krivdo.Ničesar ne dolgujete življenju in življenje ničesar ne dolguje vam.

4. Vedno dajte vse od sebe.

Ko damo vedno vse od sebe, se izognemo samoobsodbam in smo redko kdaj frustrirani.Če v vsaki okoliščini damo vse od sebe, bomo zadovoljni sami s sabo.

Povzeto iz knjige Onstran strahu >> … sedaj 30% popust