Zdravi brez mleka in sira

Mleko je hrana za teličke. Zato tudi mlečni izdelki, zlasti sir, ne sodijo v zdrav jedilnik. »Vedela sem, da moram izboljšati svoje zdravje, zato sem začela uvajati spremembe. A nič ni imelo tolikšnega vpliva na moje zdravje kot prenehanje uživanja sira. Pravzaprav mi dan, ko sem ga za vedno opustila

Zdravi brez mleka in sira 2

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 27.00€.Current price is: 25.65€.

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Zdravi brez mleka in sira 3 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Zdravi brez mleka in sira 4

Opis

Mleko je hrana za teličke. Zato tudi mlečni izdelki, zlasti sir, ne sodijo v zdrav jedilnik.
»Vedela sem, da moram izboljšati svoje zdravje, zato sem začela uvajati spremembe. A nič ni imelo tolikšnega vpliva na moje zdravje kot prenehanje uživanja sira. Pravzaprav mi dan, ko sem ga za vedno opustila – sreda, 15. avgust 1979 – predstavlja moj pravi, zdravi rojstni dan. To je bil dan, ko je vse, kar sem kdaj prebrala o mlečnih izdelkih, sestavilo kot sestavljanka, in končno mi je postalo jasno: Edina naloga kravjega mleka je spremeniti dobrih 20 kg težkega telička v 135-kilogramsko kravo v šestih mesecih.«

Še nekaj zgodb ljudi, ki so opustili uživanje kravjega mleka in mlečnih izdelkov.
Ann so mučile težave z dihali in kronične težave s prebavnim traktom. Kot hči predelovalca mleka ne bi nikoli pomislila, da bi vzrok njenih težav lahko bili mlečni izdelki. Ko ji je zdravnik svetoval, naj jih izloči iz prehrane, so njene težave izginile.

David Carter. Leta 2014 je bil ta 130-kilogramski poklicni igralec ameriškega nogometa v bolečinah. Vnetje je bilo tako hudo, da je komaj zmogel vstati iz kopalne kadi. Nekega dne si je ogledal dokumentarni film o prehrani in zdravju ter izvedel, da so mlečni izdelki lahko del problema. Z drugimi besedami, morda so ravno ta živila, ki jih je jedel z namenom pridobivanja mišične mase, prispevala k vnetju. Torej se jih je znebil. Ko je prešel na popolnoma vegansko prehrano, se mu je življenje spremenilo. V dveh mesecih so njegove bolečine izginile.

Ko je imel Chad okoli 17 let, je od prijatelja slišal, da mlečni izdelki lahko sprožajo težave z dihanjem. Z drugimi besedami, krivec bi lahko bile njegove priljubljene testenine s sirom in druge jedi z mlečnimi izdelki. Začel je povezovati dejstva. Spomnil se je, kako je kot otrok zvečer jedel sladoled in nato ponoči kašljal in sopel. Odločil se je, da bo zadevo preizkusil. Iz prehrane je izločil mleko, sir in vse, kar je vsebovalo sledi mlečnih izdelkov. “Ni bilo lahko, a želel sem poskusiti,” pravi. “Druge izbire nisem imel.” Učinek je bil dramatičen. “V par mesecih so moje alergije izginile in sopenje je prenehalo.

Šele ko je Ann imela 42 let, ji je zdravnik predlagal, naj opusti mlečne izdelke. Takoj ko je naredila to, so njene prebavne težave postale preteklost. “Zakaj mi ni nihče predlagal tega že prej?” se je spraševala. “Prihranilo bi mi leta bolečin in trpljenja in ne bi mi bilo treba prestajati muk ob opazovanju svojih otrok, ki so trpeli za enakimi težavami. Želim si, da bi lahko delila to sporočilo z vsemi. Težko mi je gledati, kako drugi ljudje trpijo, sploh če gre za otroke. Mlečni izdelki bi morali biti opremljeni z opozorilnimi nalepkami.”

Moja koža je postala čista, moja lica so izgubila napihnjen videz, moj nos je postal ožji, moje oči so se razjasnile, moje telo je dobilo lepšo obliko. Občutek napihnjenosti po jedi je izginil, prav tako pa tudi boleče grlo in prehladi, za katerimi sem vse od otroštva trpela štirikrat letno. Sluz je prenehala krožiti po mojem telesu ter mašiti moje sinuse, pore in prebavni trakt. Maščobni obroč okrog mojega trebuha, ki je obetal, da bo tam za vedno, je izginil, ker sem končno lahko opravljala veliko potrebo prav vsak dan. (In to po večkrat!)

Vse te in ostale zgodbe imajo podlago v številnih raziskavah, ki dokazujejo, da so ljudje, ki ne pijejo kravjega mleka in ne jedo sira, jogurtov, skute ter ostalih živil živalskega izvora, precej bolj zdravi od oseb, ki uživajo vse našteto.
Mehka vezava, 15 x 23 cm, 268 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

“Če vas zanima, kje bo medicina čez deset let, danes berite dela dr. Neala Barnarda.” ? Dean Ornish, dr. med., avtor knjižnih uspešnic z lestvice New York Timesa (The Spectrum in Dr. Dean Ornish’s Program for Reversing Heart Disease)

“Naše ljubezensko razmerje s sirom nas ubija. Spoznajte resnico o siru, saj vam to lahko reši življenje.” ? Joel Fuhrman, dr. med., avtor knjižnih uspešnic z lestvice New York Timesa (The End of Heart Disease in The End of Diabetes, med drugimi)

“Ta informativna in zabavna knjiga na jasen in prepričljiv način predstavi razloge, zakaj sir ne sodi v našo prehrano. Toplo vam jo priporočam!” ? Ted D. Barnett, dr. med., zdravstveni in generalni direktor organizacije Rochester Lifestyle Medicine

“Obožujete sir? Ponovno razmislite! Dr. Barnard kristalno jasno pokaže, zakaj se je pametno izogibati siru, kot da je od tega odvisno vaše življenje ? saj tudi dejansko je!” ? Rip Esselstyn, avtor knjižne uspešnice s prvega mesta lestvice New York Timesa

“Dr. Barnard deli resnico o eni najhujših zasvojenosti v Ameriki. Obvezno branje za vsakogar, ki si želi nekaj spodbude pri svoji odločitvi za popolnoma rastlinsko prehrano.” ? Chad Sarno in Derek Sarno, kuharska mojstra, brata in ustanovitelja znamke Wicked Healthy

Čeprav morda obožujete sir, vam sir ne vrača ljubezni

Avtor knjige zdravnik dr. Neal Barnard: »Očitno dejstvo je, da krave proizvajajo mleko za hranjenje svojih dojenčkov. Enako kot doječa človeška mama proizvaja ravno dovolj mleka za svojega dojenčka in ne za celo sosesko, tudi krava običajno proizvede toliko mleka, kolikor ga potrebuje njen teliček. A s tem mlečne farme ne morejo služiti denarja, zato mlekarji naredijo nekaj stvari.

Prvič, krave vsako leto oplodijo in jim nato vzamejo teličke, da si lahko prisvojijo vse njihovo mleko. Drugič, z vzrejo in včasih s pomočjo farmacevtskih sredstev silijo krave v proizvajanje več mleka. Tretjič, ko krave ne proizvajajo več dovolj mleka, da bi jih bilo vredno vzdrževati, jih zakoljejo za hamburgerje in nadomestijo z mlajšimi kravami, pri katerih ponovno začnejo krog oplojevanja in laktacije. Pomislite: žival prisilimo, da dobi otroka, nato pa ji ga vzamemo in ukrademo mleko. To je tiranija. Vez med materjo in otrokom je najmočnejša vez, kar jih poznamo – in prelomimo jo zaradi svojih kulinaričnih užitkov.

Obožujete sir, a žal vam moram povedati, da vam sir ne vrača ljubezni. Prej ko boste uvideli to, prej boste premagali svoje težave s težo ali zdravjem. Sir vsebuje presenetljivo količino kalorij – več kot dovolj, da pojasni težo, ki ste jo pridobili skozi leta. Proizvajalci sira so vam zamolčali, da sir vsebuje blage opiate, ki pa so morda ravno dovolj močni, da ostajate zasvojeni. Ker hkrati redi in povzroča zasvojenost, je sir resen problem za vašo težo.«

O AVTORJU:

Neal Barnard, dr. med., je pridruženi izredni profesor medicine na Fakulteti za medicino Univerze Georgea Washingtona v Washingtonu in predsednik Odbora zdravnikov za odgovorno medicino (Physicians Committee for Responsible Medicine).

Dr. Barnard je vodil številne raziskave na temo učinkov prehrane na sladkorno bolezen, telesno težo in kronične bolečine, vključno s prelomno raziskavo prehranskih intervencij pri sladkorni bolezni tipa 2, ki so jo financirali Nacionalni inštituti za zdravje (National Institutes of Health). Je avtor več kot 70 znanstvenih publikacij in 18 knjig.

Dodatno

Zdravi brez mleka in sira 5Lastnosti

avtor
format 15,0 x 23,0 cm
isbn 9789619389843
leto-izida 2018
st-strani 268 strani
vezava Mehka vezava