Divji moški

Prek mitov, legend, poezije, psihologije in antropologije odkriva prvine in podobe moškosti, po katerih hrepenijo zakrknjene mladeniške duše, pa tudi sleherna ženska. Divji moški je sijajno in izborno napisana meditacija, neprecenljiv prispevek k vse bolj odmevnemu pogovoru o tem, kaj pomeni biti moški. Blyjevo videnje temelji na delu z moškimi

Divji moški 1

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 28.79€.Current price is: 27.35€.

Ni na zalogi

Ni na zalogi

5 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Divji moški 2 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Divji moški 3

Opis

Prek mitov, legend, poezije, psihologije in antropologije odkriva prvine in podobe moškosti, po katerih hrepenijo zakrknjene mladeniške duše, pa tudi sleherna ženska.

Divji moški je sijajno in izborno napisana meditacija, neprecenljiv prispevek k vse bolj odmevnemu pogovoru o tem, kaj pomeni biti moški. Blyjevo videnje temelji na delu z moškimi in spominih iz lastnega življenja. Govori o razdiralnih učinkih nenavzočih očetov in obžaluje izginotje moških iniciacijskih obredov. Ob Grimmovi pravljici Železni Janez, v kateri mentor ali divji moški vodi mladeniča skozi osem stopenj razvoja, nas spominja na že dolgo pozabljene podobe zaščitniške, a tudi čustveno obarvane moškosti.

Vsak moški in vsaka ženska na našem planetu je na poti od Zakona k Legendam. Zagotovo to velja za vsakega bralca te knjige. Legende predstavljajo vlažno, močvirnato, divje, neukročeno. Legende so vodne, če jih primerjamo s suhoto Zakona. Potrebujemo dvajset let, da razumemo Zakon, nato pa vse življenje, da pridemo do Legend. Zakon predstavlja zapovedi, ki jih potrebujemo, da bi ostali živi, pravilo, ki pravi, po kateri strani ceste smemo voziti, zakon težnosti. Naučiti se moramo osnovnega načela, da ne moremo zajeti vode v pljuča in dihati; zapovedi, ki nas zadržuje, da se ne pobijemo zaradi manjše graje; kanona proti samouboju; postulatov, ki spodbujajo previdnost, vljudnost in dostojnost; predpisov, ki nam pomagajo nadzorovati lastno norost.

Ko je moški pripravljen narediti odločilni korak proti »Legendam«, se v njegovih sanjah včasih pojavi ženski lik z obrazom, ki »gleda na obe strani«. Videti je, kakor da bi imel dva obraza; eden zre proti svetu pravil in zakonov, drugi pa proti svetu zmajevske želje, vlažnosti, divjosti, odrasle moškosti.

Dodatno

Divji moški 4Lastnosti

Teža 0.65 kg
avtor

leto-izida

2004

format

14,6 x 23,6 cm

st-strani

334 strani

vezava

Trda vezava

isbn

9616359142

proizvajalec