Kulti in prakse nadzora uma – Vodnik za zaščito, izhod in okrevanje

Vodilni strokovnjak za kulte dr. Steven Hassan v knjigi Kulti in prakse nadzora uma razkriva prakse, ki jih uporabljajo kulti za novačenje in manipulacijo z ljudmi. Ne dovolite, da nekdo ugrabi vaš um. Spoznajte resnico in se zaščitite pred kulti z znanjem, ki ga prinaša ta knjiga!

Kulti in prakse nadzora uma - Vodnik za zaščito, izhod in okrevanje 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

39.90

3 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Kulti in prakse nadzora uma - Vodnik za zaščito, izhod in okrevanje 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Kulti in prakse nadzora uma - Vodnik za zaščito, izhod in okrevanje 6

Opis

Vodilni strokovnjak za kulte dr. Steven Hassan v knjigi Kulti in prakse nadzora uma razkriva prakse, ki jih uporabljajo kulti za novačenje in manipulacijo z ljudmi. Ne dovolite, da nekdo ugrabi vaš um. Spoznajte resnico in se zaščitite pred kulti z znanjem, ki ga prinaša ta knjiga!

Kulti niso samo verske skupine, povezane z določenimi verovanji. Mednje sodijo tudi komercialne organizacije (piramidne sheme, trgovina z ljudmi), izobraževalne oziroma psihoterapevtske skupine (osebna rast) in celo politične organizacije. Podobne prakse nadzora uma lahko najdemo tudi v nekaterih destruktivnih medosebnih odnosih. Vodilni strokovnjak za kulte razkriva prakse, ki jih uporabljajo kulti, in vam pokaže, kako jih prepoznati ter se zaščititi pred njimi.


V knjigi boste našli prevare, zavajanje, navidezna mistična doživetja, hipnotične tehnike, zlorabo skupinske dinamike, ustvarjanje fobij in postopen nadzor nad čustvi, razmišljanjem, vedenjem in informacijami. Avtor spretno prepleta zgodbe številnih kultov in njihovih nekdanjih pripadnikov z znanstvenimi dognanji o tem, kako lahko nekdo ugrabi naš um, srce in duha. Naša največja ranljivost je prepričanje, da se nam kaj takega ne more zgoditi. V nasprotju s splošnim prepričanjem je namreč večina posameznikov, ki se znajdejo v takšnih skupinah, povsem običajna. Nikoli se jim ne bi pridružili, če bi poznali njihovo pravo naravo – to, ki jo spoznajo, ko je največkrat že prepozno.

Ta knjiga vam bo pomagala prepoznati različne prakse nadzora uma in skupine, ki delujejo kot kulti. Naučili se boste, kako se pred njimi zaščititi ali najti načine, kako pomagati vašim bližnjim, ki so se morda znašli v eni izmed teh skupin.


Mnenja o knjigi:

»Po tej knjigi sem začutil še močnejši občutek nujnosti soočanja s problematiko kultov, ki izvajajo prakse nadzora uma in sedaj še bolj občudujem prizadevanja Stevena Hassana, da bi razumel kulte in osvobodil ljudi, ki so pod njihovim vplivom. Zelo pregledna in dragocena knjiga.«
Rabin Harold S. Kushner, avtor knjig When Bad Things Happen to Good People (Ko se hude stvari zgodijo dobrim ljudem) in A Heart of wisdom (Srce modrosti)

»Rad bi poudaril, da močno podpiram pristop Stevena Hassana k večjemu razumevanju izvora moči kultov in njihovem nadzoru uma in vedenja svojih pripadnikov. V njegovi sedaj že klasični knjigi ‘Kulti in prakse nadzora uma’ prepleta svoje osebne izkušnje bivanja v kultu s prepričljivo analizo temeljnih dinamičnih procesov in sodobnimi raziskavami in teorijami. Pristop Stevena Hassana cenim bolj kot pristop katerega koli drugega raziskovalca ali kliničnega strokovnjaka. Hassan je vzor jasnega podajanja, svoje izvirne zamisli pa briljantno predstavi v izjemno privlačnem slogu.»
Dr. Philip G. Zimbardo, nekdanji predsednik Ameriškega psihološkega združenja, zaslužni profesor psihologije na Univerzi Stanford


O avtorju:
Dr. Steven Hassan, tudi sam nekdanji član kulta, že desetletja raziskuje prakse nadzora uma, ki jih uporabljajo kulti. Danes je vodilni strokovnjak za kulte in član številnih organizacij, ki se borijo proti neetičnim praksam. S pionirskim strateškim interaktivnim pristopom je pomagal mnogim žrtvam nadzora uma pri izstopu iz destruktivnih skupin. Ima magisterij iz svetovalne psihologije na Univerzi v Cambridgeu, je licencirani svetovalec za duševno zdravje v Massachusettsu in nacionalno certificiran svetovalec. Avtor treh odmevnih knjig je reden gost v medijih, kot so USA Today, The Wall Street Journal, New York Times, CNN in Oprah Winfrey Show.

Dodatno

Kulti in prakse nadzora uma - Vodnik za zaščito, izhod in okrevanje 7Lastnosti

avtor

format

16,0 x 23,0 cm

isbn

9789617205237

leto-izida

2024

proizvajalec

st-strani

372 strani

vezava

Mehka vezava