Beremo

Ljubite svojega notranjega otroka

Ljubite svojega notranjega otroka 1

Zdravljenje ran iz preteklosti

Spoznala sem, da je delo z notranjim otrokom neprecenljive vrednosti, ko se trudimo ozdraviti rane iz preteklosti. Nismo vedno v stiku z občutki prestrašenega otroka znotraj nas. Če je bilo vaše otroštvo prepolno strahu in bojev in se miselno še naprej ponižujete, ravnate enako tudi z otrokom v sebi. Vendar nima otrok v vas kam iti. Preseči morate omejitve svojih staršev. Vzpostaviti morate stik z izgubljenim otrokom znotraj sebe. Mora vedeti, da vam je mar zanj.Vzemite si trenutek in povejte mu, da ga imate radi: “Rad te imam. Ljubim te. Res te ljubim.” Mogoče ste to govorili odraslemu v sebi. Začnite govoriti malemu otroku. Vizualizirajte, da ga primete za roko in ga nekaj dni vodite s sabo, kamorkoli greste. Videli boste, kako čudovito radostne izkušnje lahko doživite.

Če se ne morete približati drugim, je to zato, ker ne veste, kako bi se približali otroku, ki je v vas. Vaš notranji otrok je prestrašen in trpi. Stojte mu ob strani.

Morate komunicirati s tem delom sebe. Katera sporočila bi radi slišali? Mirno sedite v tišino, zaprite oči in govorite svojemu otroku. Če se z njim niste pogovarjali 62 let, bo mogoče potrebno kar nekaj časa, preden bo otrok verjel, da resnično želite govoriti z njim. Bodite vztrajni: “Rad bi govoril s tabo. Rad bi te videl. Rad bi te ljubil.” Uspelo vam bo vzpostaviti stik. Lahko boste videli otroka v sebi, lahko ga boste čutili in slišali.Ena od prvih izjav, za katero se lahko odločite, ko ga prvič nagovorite, je opravičilo. Recite, da vam je žal, ker v vseh teh letih niste govorili z njim, ali da vam je žal, ker ste ga tako dolgo kregali. Povejte mu, da želite nadoknaditi čas, ki sta ga preživela ločeno. Vprašajte ga, kako ga lahko osrečite in česa se boji. Vprašajte, kako lahko pomagate in kaj bi rad od vas.Povzeto iz knjige Moč je v tebi >>