Prva kuharica za ljudi z motnjami hranjena, napisana na osnovi dolgoletnih izkušenj v posvetovalnici. Bolniki z bulimijo, anoreksijo ali ortoreksijo: s pomočjo informacij in praktičnih namigov v tej knjigi se spet sproščeno prehranjujejo. Prehrana je pomemben del koncepta zdravljenja. S pomočjo tedenskih jedilnikov napolnite svoj "energijski" račun in razvijte boljši občutek za količino hrane. Dolgoročno boste dosegli normalno telesno težo in jo ohranili.
Zdravljenje je dolgotrajen proces – s poslabšanji po prvem izboljšanju in s krizami. Avtorja knjige svetujeta, kako preko teh čeri (na primer ob družinskih slavjih), da pri tem ne izgubite cilja izpred oči. Preberite izkušnje drugih bolnikov. Recepti so silno preprosti. Zagotavljajo uravnotežen vnos hranil, s tem pa manj napadov prenajedanja ali stradanja.
Prav zato, ker so ljudje z motnjami hranjenja pri izbiri živil in jedi zelo negotovi, je smiselno, da se jim pri tem pomaga s konkretnimi spodbudami. Raznolika in polnovredna prehrana, prilagojena prav vam, naj vas spodbudi, da se prehranjevanja lotite ustvarjalno in da se znjim resnično ukvarjate. Ta kuharica naj vam pomaga, da boste spet jedli z veseljem in užitkom. Končno lahko opustite nenehno preštevanje kalorij in pomisleke: "Naj sedaj kaj pojem ali ne oziroma kaj še smem …"
Knjigo so strokovno pregledale in prilagodile slovenskim razmeram Alenka Hafner, dr. med., spec. soc. med., Metka Kališnik Pavli, dr. med., spec. psihiatrije in Andreja Širca Čampa, univ. dipl. inž. živ. teh., klinična dietetičarka.
Barvne fotografije jedi in primeri tedenskih jedilnikov!