Prikazovanje 1–24 od 33 rezultatov

Brezglutenska akademija

39.90
Brezglutenska akademija je nepogrešljiv pripročnik za vsakogar, ki potrebuje nakupovalni vodič v brezglutenskem svetu in za vsakega, ki se zaveda pomena zdrave funkcionalne fermentirane brezglutenske hrane.

500 sokov in smutijev

14.16
Bogastvo pristnih okusov narave v barvitih niansah. 500 sokov in smutijev je knjiga receptov, ki ustrezajo vsakovrstnim potrebam, tako želji po svežih, sadnih mešanicah kot uživanju v zdravih razstrupljevalcih in rahlih, kremnih mlečnih napitkih. Mešanje napitkov je prava pot, če iščete zdravilni napoj, hiter in izdaten zajtrk ali najčudovitejši priboljšek, ki

88 prigod v kuhinji (ali Vegani ne jedo samo solate)

27.49
Veganska kuharska knjiga 88 prigod v kuhinji (ali Vegani ne jedo samo solate), se z naslovom nanaša na število receptov in slog pisanja. Avtorja sta namreč v obdobju enega leta dokumentirala svoje izkušnje s pripravo veganske hrane, rezultat česar je njuna prva kuharska knjiga. Podnaslov "ali Vegani ne jedo samo

Ajda / Buckwheat

15.20
Ajda / Buckwheat, dopolnjena izdaja Knjiga je poleg ponatisa zdaj doživela tudi dopolnjeno izdajo. Med novostmi v te izdaje je med drugim opis japonske sorte ajde in 7 novih odličnih receptov za ajdove jedi. V knjigi so sicer opisane lastnosti, pridelava in posebnosti te starodavne poljščine, njena aktualnost in uporabnost.

Ajurvedska kuhinja za samozdravljenje

24.90
Ajurvedska znanost o prehrani je obširna in izčrpna ter vpliva na vsak vidik človekovega življenja. Uči nas, da lahko prehrana odločilno prispeva k neprekinjenemu dobremu zdravju. Hrana ustvarja sočno hranljivo esenco, ki hrani lačna telesna tkiva ter ugaja in prinaša zadovoljstvo umu in čutom. Ajurveda omogoča veliko vpogleda v to,

Anina kuhinja za nosečnice in doječe mamice

18.90
V knjigi boste našli odgovore na najbolj pogosta vprašanja in več kot 100 preizkušenih receptov. Avtorica je mnenja, da na naše police spada tudi slovenski priročnik/kuharica, namenjena nosečnicam in doječim mamicam in ne samo prevedene ter zastarele literature. Potrudila se je, da je knjiga teoretična in praktična in tako v

Anina kuhinja za nosečnice z nosečniškim diabetesom

18.90
Knjiga je namenjena nosečnicam, ki se soočajo z nosečnostno sladkorno boleznijo. Kljub temu da je naravnana za to specifično skupino, pa so seveda vsi recepti in večina teorije primerni za vse diabetike. Ta to knjigo se je avtorica še posebej potrudila, saj je vsak recept preverila tudi z merjenjem svojega

Božanske sladice: šola zdrave kuhinje

39.90
Tokrat se lahko posladkamo brez slabe vesti. Ta imenitna kuharica za sladkosnede prinaša množico receptov, ki brez belega sladkorja, bele moke in umetnih sestavin pričarajo sladice, raznolike žitne jedi, marmelade, kompote, sladolede... izvrstne, a povsem naravne in zdrave! Knjiga Božanske sladice je sistematična zbirka receptov za zdravju prijazne posladke, žitne

Čarovnija okusov – Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze

14.99
Pred dvemi leti je avtoričino družino presenetila žalostna novica, ko so dobili diagnozo, da imata obe hčerkici celiakijo in alergijo na jajca. Kar nekaj mesecev je družina potrebovala, da je bolezen sprejela kot del življenja. Vsakodnevni boji v kuhinji so bili resnično utrujajoči. Katerikoli recept je avtorica preizkusila, se je

Dostojno kosilo

18.90
Karev Duve je vsaka dva meseca spremenila prehranjevalne navade. Razlog? Preverjanje sebe in moralnih izgovorov. Preizkusila je bio prehrano, vegetarijanstvo, veganstvo in tudi frutarijanstvo. Brez olepševanja je svojo osebno izkušnjo (tudi negodovanja in zgražanja) delila z bralci in v Nemčiji požela val navduševanja.  Iz knjige: "Če sem res hotela razumeti

Joga zelišč: ajurvedski vodnik po zeliščarstvu

24.90
Daleč v zgodovini so ljudje globoko spoštovali rastlinsko kraljestvo. To pa ni pomenilo praznovernega čaščenja, pa tudi ne zgolj občutljivosti za lepo, temveč zavestno dovzetnost za moči, ki nam jih ponujajo rastline. Da bi lahko razumeli ajurvedski pristop k zeliščem, moramo razumeti osnovi sistem ajurvede, ki je popolna zdravilska znanost

Kokosovo olje

14.16
Stotine temeljitih prehranskih raziskav je postavilokokos med maščobami na prvo mesto. Ne zaradi eksotike, marveč zaradi njegovega dokazanega ohranjanja in vračanja zdravja. Zakaj in kako, je natanko opisano v tej knjigi.   Kokosovo olje prihaja iz daljnih prekomorskih krajev. Naša zdrava kuhinja je brez njega slabotna. Čeprav še pred desetletjem ta

Konopljina kuharica

11.30
Konopljina kuharica s Feliksove domačije – deset presnih in deset kuhanih jedi s semeni industrijske konoplje. Po sestavi so konopljina semena skoraj popolna hrana. Imajo visoko prehrambne snovi za ljudi in živali, njihova velika prednost pa je, da ne vsebujejo nikakršnih strupenih ali motečih substanc, zato jih lahko uživamo tudi surova. Neoluščena

Kruh moj vsakdanji – Ni bližnjic za res pravi kruh

39.90
Kruh je hrana, navada, rutina, simbol blagostanja in bolečina. Kos kruha je gesta, ko se razdaja, kdor stiska ga k sebi, bližino razdvaja. Kruh je kultura, bonton in omika, komur ga umanjka, spoštljivo ga vika. Kdaj ga je premalo, še raje preveč, nekomu je blizu, spet temu ni všeč. Jemo

Kuhajmo brez glutena

17.95
Gluten je skupek beljakovin. Najdemo ga v nekaterih žitih: pšenici, ovsu, rži in ječmenu. Prisoten je tako v krušnem kot predelanem žitu, zato lahko hitro pristane na vašem krožniku pri vsakem obroku. Knjiga Kuhajmo brez glutena je kuharski vodnik od nakupov do receptov. V knjigi boste našli napotke za osnove

Kuharske kartice KamAlaCard

33.25
Okusite svoje sanje Razvijajte svojo ustvarjalnost, občutek za kuhanje ter pozitivno naravnanost in zablestite tako v kuhinji kot drugje s kompletom knjižice in kartic z recepti in afirmacijami! S PRIVLAČNIMI, JASNIMI, PRAKTIČNIMI IN ENOSTAVNIMI RECEPTI BOSTE KUHALI PO SVOJEM OKUSU IN PRIHRANILI ČAS ter SE S PRIVLAČNIMI SLIKAMI IN POZITIVNIMI AFIRMACIJAMI NAVDUŠILI ZA USPEH V KUHINJI IN DRUGJE. Komplet

Medicinski medij: Reševanje jeter

32.30
Kako odpraviti ekcem, luskavico, sladkorno bolezen, vneto grlo, akne, putiko, napihnjenost, žolčne kamne, stres nadledvičnih žlez, utrujenost, zamaščenost jeter, težave s telesno težo, prerast bakterij v tankem črevesu in avtoimunske bolezni Večina ljudi se sploh ne zaveda, koliko simptomov, bolezni in bolezenskih stanj izvira iz preobremenjenih jeter. Pri tem ne

Motnje hranjenja

9.49
Prva kuharica za ljudi z motnjami hranjena, napisana na osnovi dolgoletnih izkušenj v posvetovalnici. Bolniki z bulimijo, anoreksijo ali ortoreksijo: s pomočjo informacij in praktičnih namigov v tej knjigi se spet sproščeno prehranjujejo. Prehrana je pomemben del koncepta zdravljenja. S pomočjo tedenskih jedilnikov napolnite svoj "energijski" račun in razvijte boljši

Najboljša doma narejena otroška hrana na svetu

21.80
Pripravljanje preproste domače hrane v udobju vaše kuhinje je eno najlepših daril, ki jih lahko podarite svojemu malčku. Ne le, da boste otroka hranili z  najboljšimi polnovrendimi sestavinami, temveč boste tudi pomirjeni, ker boste vedeli, kaj je v vsakem grižljaju, ki mu ga ponudite.  Recepti v knjigi so prilagojeni različnim starostnim

Najboljše vegi jedi za vso družino in vse priložnosti

14.16
V knjigi Najboljše vegi jedi so zbrani najboljši brezmesni recepti iz revije Dober tek. Tu so recepti za prigrizke in zajtrke, ki nam dajo zagon, za solate, ki jih lahko jemo tudi kot samostojno jed, za dišeče juhe in enolončnice ter za glavne jedi – za vsak dan in za

Preprečite in odpravite srčnožilne bolezni

25.65
Najpogostejši vzrok smrti v zahodnem svetu, tudi v Sloveniji, so bolezni srca in ožilja. V knjigi nam avtor, dolgoletni zdravnik in raziskovalec, predstavi medicinsko preverjen recept kako se s pravilno prehrano lahko do konca življenja zaščitimo pred vsemi srčnožilnimi boleznimi. »Rešitev, ki jo dr. Esselstyn predstavi v knjigi Preprečite in odpravite

Presne torte Mihalek

30.88
V knjigi so na enostaven način predstavljene vse osnovne surovine in postopki priprave pravih užitnih umetnin. Bistveno sporočilo te knjige je, da nas spodbudi k ljubečemu ustvarjanju in raziskovanju novih in drugačnih pristopov k pripravi hrane ter nam s tem posladka življenje. Pričujoča knjiga nam daje veliko iztočnic, kako lahko

Presni gurman – Preprosti recepti za zdravo življenje

47.90
Ta bogato ilustrirana knjiga vsebuje veliko število receptov za pripravo svežih, nekuhanih živil – sadja, zelenjave, oreščkov, semen in žit. Spoznali boste, kako doseči zdravje in vitalnost z uživanjem presne hrane – ne da bi morali pri tem žrtvovati užitek pri jedi! Živa hrana je eden najpomembnejših elementov v življenju posameznika, ki

Revolucija zelenih smoothiejev: Pot do naravnega zdravja

20.80
Zeleni smoothieji predstavljajo čedalje pomembnejši, predvsem pa neverjetno zdrav člen v prehranjevalni verigi. Čedalje več ljudi ugotavlja, da t. i. klorofilni napitki odlično vplivajo na zdravje in počutje, poleg tega pa so tudi presenetljivo dobrega okusa. Avtorica uspešnic, kot so Zeleno za življenje, 12 korakov do presne hrane in Družina