Proteinoholik

Proteinoholik 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

Original price was: 28.50€.Current price is: 27.00€.

1 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Proteinoholik 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Proteinoholik 6

Opis

Kako nas obsedenost z živalskimi beljakovinami ubija in kaj lahko storimo! Izjemna zgodba in znanje zdravnika, ki se je iz debelega in bolnega mesojedca prelevil v vegana in maratonca ter ironman triatlonca.

“Proteinoholik je knjiga za vse večne čase. Gre za knjigo, ki enkrat za vselej opravi s prehranskimi miti, ki so nas naredili bolj bolne kot kadarkoli prej. To je knjiga, ki vam bo pomagala shujšati in ohranjati idealno telesno težo, preprečiti številne bolezni in jih celo odpraviti. Knjiga, ki bi jo moral imeti na svoji polici vsak ljubitelj zdravja, in ki bi jo moral svojim pacientom predpisati vsak zdravnik.” – Rich Roll, avtor uspešnice Ultraman

Beljakovine niso ključ do izgube odvečnih kilogramov – še več, so eden najbolj pomembnih dejavnikov, ki prispevajo k epidemiji debelosti. Živalske beljakovine so tesno povezane s sladkorno boleznijo, povišanim krvnim tlakom, srčno-žilnimi obolenji in rakom. Ogljikovi hidrati niso naš sovražnik – so vir energije in osnovno hranilo v prehrani ljudi, ki živijo najdlje na svetu. Dr. Davisovi zaključki so podprti s številnimi, najbolj verodostojnimi, t.i. peer review znanstvenimi raziskavami, ki so bile v več letih izvedene v različnih državah: meso – in ne ogljikovi hidrati – povzroča vnetna stanja; imunski odziv, ki lahko postane kroničen in povzroči praktično vsako kronično bolezen, vključno s srčno-žilnimi obolenji in rakom.

Dr. Davis na vsa ta spoznanja odgovarja z jasno rastlinsko rešitvijo, ki združuje vse kar vemo o človeški biologiji, dokaze iz najbolj zdravih družb na svetu in strokovno znanje o zdravstvenih medijih in njihovem popačenem sporočanju. Dvotedenski jedilnik vas bo popeljal v prehrano, ki temelji na svežem polnovrednem sadju in zelenjavi, skupaj z oreščki, semeni, stročnicami in žitaricami. Avtor med drugim tudi razkriva vse “znanstvene” trike, ki se jih poslužujejo nasprotniki rastlinske prehrane. Razumeli boste znanstvene debate o učinkih živalskih beljakovin in končno vedeli, kako interpretirati izsledke neskončnih kontradiktornih raziskav in zavajajoče naslove v revijah. Končno boste lahko samozavestno vedeli, kako lahko sami zase sklepate najbolj zdrave odločitve in uživate v izjemnem olajšanju, da lahko sami pridete do lastnih zaključkov. Celo če ste certificirani »beljakovinski odvisnež«, bo dr. Davis vaše okrevanje spremenil v jasen in enostaven proces, ki bo za vedno spremenil vaše življenje.

O KNJIGI SO DEJALI:

“Kontroverzna knjiga enega vodilnih ameriških zdravnikov, Proteinoholik, bo obrnila na glavo vaše razumevanje človeškega telesa in ohranjanja zdravja. Dr. Garth Davis, dr. med., je zdravniški vizionar, ki vam bo s svojo modrostjo in bogatimi izkušnjami utrl popolnoma novo in izjemno učinkovito pot do najboljšega zdravja.”
– Neal D. Barnard, dr. med., predsednik Zdravniškega komiteja za odgovorno medicino, profesor medicine na Medicinski univerzi George Washington

“Proteinoholik razkriva enostavno in jasno resnico: na milijone ljudi umira bolnih in življenje na tem planetu izumira kot neposredna posledica dobičkonosnih prehranskih mitov, ki so jih ustvarile in jih krepijo jajčna, mlečna, mesna in ribogojna industrija. Pomanjkanje beljakovin ne obstaja na nobeni naravni prehrani, medtem ko je zastrupljanje z beljakovinami epidemija, prisotna vsepovsod po svetu.”
– John McDougall, dr. med., ustanovitelj McDougall programa za izboljšanje zdravja

“Ta knjiga vam lahko reši življenje!Izjemni vodič po tem, kako in zakaj nas naša »zasvojenost« z živalskimi beljakovinami ubija. Ta knjiga vam prav lahko reši življenje in vsak trenutek naredi bolj zdrav.”
– Robert Ostfeld, dr. med., direktor programa za zdravje krvožilja, gostujoči profesor na Medicinskem centru klinične medicine Montefiore

“Proteinoholik je knjiga, ki v živo zadane enostavno dejstvo: Američani smo narod z epidemijami bolezni, ki nam krajšajo življenje, hkrati pa nas z vseh strani zasipajo s pomembnostjo živalskih beljakovin. Naša obsedenost in zasvojenost z živili živalskega izvora nas je pripeljala do prehranskega samomora in alarm dr. Davisa lahko reši marsikatero življenje.”
– Joel Fuhrman, dr. med., avtor uspešnic Eat to Live, Eat to Live Cookbook, The End of Dieting, The End of Diabetes in Super Immunity

“To je knjiga, ki bo spreminjala življenja. Če ste pripravljeni prisluhniti njenim pametnim in jasnim nasvetom, vam bo telo hvaležno do konca življenja.”
– John Robbins, predsednik organizacije Food Revolution Network in avtor knjig Diet For A New America in The Food Revolution

“Osupljive izkušnje in znanost Dr. Davis je resnični strokovnjak, ki svoje paciente zdravi na osnovi znanosti. Njegove izkušnje in raziskave so osupljive, Proteinoholik pa obvezno branje za vsakogar, ki si želi povrniti zdravje. To knjigo bom priporočal svojim študentom.”
– Joel Kahn, MD, FACC – profesor klinične medicine na Medicinski univerzi Wayne State in avtor knjige The Whole Heart Solution

O AVTORJU:

Dr. Garth Davis je eden vodilnih bariatričnih kirurgov v ZDA in medicinski direktor bariatrične kirurgije na Memorial Hermann Memorial City Medical Center in Davis klinike za kirurško in medicinsko ohranjanje telesne teže. Obiskoval je medicinsko šolo na Baylor kolidžu medicine in bil sprejet v skupnost Alpha Omega Alpha Honor Medical Society. Dr. Davis je certificiran pri Ameriški skupnosti za kirurgijo in je član Ameriške zveze za metabolično in bariatrično kirurgijo.Sodeloval je v priljubljeni ameriški televizijski oddaji Big Medicine. Dr. Davis živi v Houstonu s svojo družino.

Diplomiral je iz medicine v Austinu, kjer je bil glavni predstojnik študentov. Dr. Davis je svojo kirurško specializacijo opravljal na prestižni Univerzi v Michiganu. Tam je prejel obsežno znanje in prakso iz splošne kirurgije, podrobno pa se je specializiral v operacijah prebavil. Dr. Davis je večkrat prejel naziv »Teksaški superzdravnik meseca«, nazadnje leta 2015. Poznan je kot priznani strokovnjak v bariatričnih kirurških posegih in revizionar bariatričnega zdravljenja. Pogosto predava na temo rastlinske prehrane. Svoje poslanstvo vidi v tem, da ljudem pomaga odkrivati hrano in navade, ki jih vodijo do zdravega in srečnega življenja. Zdaj, ko se je popolnoma ozdravil od beljakovinske zasvojenosti, dr. Davis tekmuje na maratonih in ironman triatlonih. Živi v Houstonu s svojo družino, sramežljivo mačko in absurdno velikim psom.

VSEBINA:

1. del: Garth Davis, beljakovinski zasvojenec

Moje ime je Garth in zasvojen sem z beljakovinami
Moja pot v uničenje
V iskanju popolne prehrane

2. del: Kako smo postali zasvojeni z beljakovinami
Zgodovina beljakovin
Beljakovine zasedejo prehranski prestol
Do Atkinsa in onkraj
Zadnji hit beljakovinske norije: paleo

3. del: Smrt in bolezni, povezane z beljakovinami
Ločite zrno od plevela: kako razumeti znanost
Sladkorna bolezen: kako vas meso dela sladke
Hipertenzija: kako vam beljakovine višajo pritisk
Srčno-žilne bolezni: izpustite meso in ohranite utrip
Debelost: niso krivi ogljikovi hidrati
Rak: kako je povezan z beljakovinami
Preprečite prezgodnjo smrt

4. del: Načrt za ozdravitev beljakovinske zasvojenosti
Koliko beljakovin zares potrebujemo?
Manj živalskih beljakovin: zakaj, kako in kaj
Jedilnik in recepti

Dodatno

Proteinoholik 7Lastnosti

avtor
isbn 9789619389836
leto-izida 2017
proizvajalec
st-strani 400 strani
vezava Mehka vezava