OKM – Delovni zvezek za otroke

Veščine, ki otrokom olajšajo obvladovanje obsesivnih misli in kompulzivnih dejanj (praktična pomoč za starše in terapevte) Ta obsežni delovni zvezek je primeren za osnovnošolske otroke in v proces tesno vpleta njihove starše ali skrbnike. Tudi terapevtom, ki delajo z otroki, bo prišel še kako prav pri terapiji, saj na enem

OKM – Delovni zvezek za otroke 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

24.00

Ni na zalogi

Ni na zalogi

7 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • OKM – Delovni zvezek za otroke 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

OKM – Delovni zvezek za otroke 6

Opis

Veščine, ki otrokom olajšajo obvladovanje obsesivnih misli in kompulzivnih dejanj (praktična pomoč za starše in terapevte)

Ta obsežni delovni zvezek je primeren za osnovnošolske otroke in v proces tesno vpleta njihove starše ali skrbnike. Tudi terapevtom, ki delajo z otroki, bo prišel še kako prav pri terapiji, saj na enem mestu združuje vse vire za zdravljenje OKM.

Vsebina temelji na kognitivno-vedenjski terapiji izpostavljanja s preprečevanjem odziva, ki vključuje tudi delo z družino, torej pristopa, ki ga neodvisna strokovna združenja poleg zdravil (ali v kombinaciji z njimi) priporočajo kot terapijo izbora pri OKM pri otrocih in mladostnikih. Ena od težav, s katero se srečujemo praktiki pri pomoči otrokom z OKM, je ta, da so postopki izpostavljanja s preprečevanjem odziva za otroke in njihove družine lahko tudi naporni in so izvor stresa.

Drugi dejavnik, ki omejuje doseganje terapevtskega napredka, pa je ta, da se v družinah otrok pogosto srečamo s tem, da se starši v želji pomagati otroku v njegovi stiski zaradi OKM tega lotijo tako, da mu dajejo nepotrebna zagotovila ali z njim nevede ali celo vede sodelujejo v ritualih, vse z namenom, da bi otroku olajšali stisko. Prav zato je izjemno dobrodošlo, da so razlage in vaje v delovnem zvezku polne spodbud, pohval, predvsem pa so oblikovane kot vabilo k polni udeležbi otroka in staršev v trenutnem in še naslednjem koraku, vse do zadnjega poglavja, ki govori o tem, kako ostati močen, ko je OKM morda že premagana.

»Knjigo iz srca priporočam v uporabo staršem in otrokom, ki trpijo zaradi OKM, pa tudi kolegicam in kolegom s področja skrbi za duševno zdravje. Mislim, da bodo tudi vsi drugi bralci lahko v knjigi našli razumljivo razlago, kaj je OKM in zakaj so otroci, ki trpijo zaradi te motnje, lahko pomembno ovirani v vsakdanjem življenju. Predvsem pa je knjiga zakladnica informacij o tem, kaj je in kaj ni učinkovito pri tem, ko jim poskušamo pomagati.« Dr. Peter Janjušević, univ. dipl. psih.

Dr. Anthony C. Puliafico je klinični psiholog in direktor westchesterske klinike za anksioznost in sorodne motnje na kolumbijski univerzi. Je priznan strokovnjak za diagnosticiranje in zdravljenje anksioznih motenj in obsesivno-kompulzivne motnje (OKM) pri otrocih in mladostnikih.

Dr. Joanna A. Robin je klinična psihologinja in direktorica westchesterske psihološke službe za zdravljenje anksioznosti. Je specialistka kognitivno-vedenjske terapije (KVT) in strokovnjakinja za zdravljenje anksioznosti, OKM in vedenjskih težav.

Tako dr. Puliafico kot dr. Robinova vodita prakso v Westchestru, v zvezni državi New York.

Dodatno

OKM – Delovni zvezek za otroke 7Lastnosti

avtor ,
format 16,5 x 21,0 cm
isbn 9789617060171
leto-izida 2020
proizvajalec
st-strani 160 strani
vezava Mehka vezava