Priročnik za upočasnitev staranja – Kako živeti dlje z manj težavami

Knjiga ponuja celovit in dostopen pregled znanosti o telomerah in njihovi povezavi z dolgoživostjo, ob tem je polno praktičnih nasvetov za izboljšanje zdravja in podaljšanje življenja.

Priročnik za upočasnitev staranja - Kako živeti dlje z manj težavami 4

Darilo ob nakupu nad 75 €

Za vse nakupe nad zgoraj navedenim zneskom podarimo žepni kristal po naši izbiri.

Darilo bo samodejno dodano

21.90

4 Uporabnikov si trenutno ogleduje ta izdelek!
  • Priročnik za upočasnitev staranja - Kako živeti dlje z manj težavami 5 Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 65€

Možnosti plačila:

Priročnik za upočasnitev staranja - Kako živeti dlje z manj težavami 6

Opis

Knjiga ponuja celovit in dostopen pregled znanosti o telomerah in njihovi povezavi z dolgoživostjo, ob tem je polno praktičnih nasvetov za izboljšanje zdravja in podaljšanje življenja.

Rojstvo in smrt sta določena, vmes pa živimo tako, kot sami hočemo. Le kdo si ne želi živeti kar najbolje in ostati mladosten do stotega in še čez?

Tu nam priskočijo na pomoč telomere. Pomagajo ohranjati zdravje, preprečevati kronične bolezni in izboljšati naše počutje. Celice se nepovratno starajo in postajajo vse manj uporabne. A mi jim, kakor je zapisano v knjigi, lahko priskočimo na pomoč.

Krivec tiči v telomerah – zaščitnih kapicah na koncu kromosomov, ki se krajšajo, ko se celice delijo in starajo.

Obstajajo številni načini za izboljšanje dolgoživosti celic. Zbrani so v tej knjigi in slonijo na izsledkih raziskav Elisse Epel in Elizabeth Blackburn – dobitnice Nobelove nagrade, ki je odkrila telomerazo, encim za obnavljanje telomer.

Avtorici raziskujeta početje telomer in pojasnjujeta, kako te vplivajo na staranje in bolezni. Razložita, kaj so telomere in da se te s staranjem krajšajo.

To krajšanje je povezano z boleznimi srca, sladkorno boleznijo in rakom. Poučita nas, kako lahko upočasnimo ali celo obrnemo potek krajšanja telomer, s čimer spodbudimo dolgoživost in zdravje. Govorita o dejavnikih poživljajočega življenjskega sloga kot tudi o nastajajočih medicinskih posegih, kot je zdravljenje s telomerazo.

Dodatno

Priročnik za upočasnitev staranja - Kako živeti dlje z manj težavami 7Lastnosti

avtor

format

12,5 x 19,5 cm

isbn

9789617115499

leto-izida

2023

proizvajalec

st-strani

260 strani

vezava

Mehka vezava